Dit zijn dé regels voor regifting!

Regifting: een cadeau wat je hebt gekregen, aan iemand anders doorgeven. Eerlijk is eerlijk, helemaal netjes is het niet. Maar zeg nou zelf, jij bent hier ook wel eens schuldig aan toch? Ook al was het vroeger, als je zo’n stom Vogue douchepakketje kreeg van je vriendinnetje. Waardeloos, want je moeder kocht altijd al douchegel voor je. Maar wat deed je dan met zo’n stom douchepakket? Jawel: doorgeven aan iemand anders! Aangezien de feestdagen steeds dichterbij komen en de kans groot is dat je schoonmoeder je de meest afgrijselijke cadeaus gaat geven (wel heel lief overigens), dan zit er maar één ding op: regifting! En om het jullie iets gemakkelijker te maken, hebben wij hiervoor de regels op een rijtje gezet. Graag gedaan!

1. Als je het ontvangen hebt, doe alsof je heel blij bent
You don’t wanna hurt someone’s feeling… Waarschijnlijk heeft je schoonmoeder heel hard haar best gedaan om iets voor jou te vinden. Dan is het niet leuk als ze ziet dat je met een zuur gezicht naar het cadeau kijkt. Verbloemen dus! Maar, als het echt een duur cadeau is en je het nooit zal dragen kun je in sommige gevallen beter eerlijk zijn en vragen of je het mag ruilen.

2. Open nóóit het cadeau
Oké, klinkt wel een beetje lullig maar open nooit je cadeau dat je net hebt ontvangen. Als je meteen ziet dat het niets is, en je maakt het open dan is je regifting kans ook meteen verdwenen. Zou zonde zijn, toch?

3. Geef het niet door aan iemand die erbij was toen je dat cadeau kreeg
Hoe goed het cadeau ook bij je schoonzus past, als zij erbij was toen je het cadeau kreeg, moet je het nooit, we herhalen nóóit aan haar geven. Ook al is het een jaar later, she’ll remember

4. Geef het aan iemand waarvan je denkt dat hij/zij er wél blij mee is
Het is natuurlijk niet helemaal fair om een cadeau door te geven aan iemand. Maar hé, zo lang je niets hebt gebruikt: niks aan de hand! Een cadeau waar jij niet warm of koud van wordt, kan iemand anders wel helemaal te gek vinden. Denk aan een vriendin, zus of misschien wel je nichtje!

5. Check het cadeau goed
Soms bevat een cadeau een persoonlijk bericht. Bijvoorbeeld in een boek waarin een je naam wordt geschreven, een gift card waarop jouw naam staat en stuff like that. Onderzoek dus het cadeau héél goed en laat je niet betrappen op zo’n kleine maar mega stomme fout.

6. Vermijd zelfgemaakte dingen
Van gebreide dingen tot een schilderij: geef nooit een zelfgemaakt cadeau door. Het cadeau is speciaal voor jou gemaakt en als diegene er ooit achter komt dat je het hebt doorgegeven.. Ai, daar wil je niet eens over nadenken…

7. Kinderen in het bijzijn
Pas op met het regifting van een cadeau waar kinderen bij zijn. Je kunt wel door de grond zakken als je neefje zegt: ‘Heb je niet precies dat vorig jaar van mijn papa gekregen?’ Pijnlijk…

READ NEXT:
Doe de quiz en vind het perfecte cadeau!
Zo ga je om met een cadeau dat je niet leuk vindt!
Deze 8 cadeau geef je aan vrouwen die alles al hebben

Source: The life styled