Dit zijn de vijf minst bezochte plekken ter wereld

Op vakantie gaan, we houden ervan. Nu het weer ‘even’ wat minder is, gaan we graag naar een zonnig oord. We schreven laatst al over vier last minute vakantiebestemmingen die je nu nog zou kunnen boeken, heerlijk! Maar Deze hotspots zijn wel echt dé toeristische trekpleisters.

Je bent even weg van al je zorgen, maar zou je het soms ook niet heerlijk vinden om op vakantie te gaan naar een plek waar weinig andere toeristen te bekennen zijn? Wij zetten de vijf minst bezochte plekken ter wereld voor je op een rijtje, en geloof ons, dit zijn ook echte pareltjes. Hier kan je echt tot rust komen:

1. Tuvalu

Ooit gehoord van dit eiland? Wij kenden het ook nog niet. Tuvalu ligt ergens midden in de oceaan tussen Hawaï en Australië. Het eiland heeft het afgelopen jaar maar 2000 toeristen gehad. Lekker rustig dus! Minder toeristisch dan Hawaï en Australië is het dus ook echt. Hier kan je wel heerlijk liggen bakken in de zon en hoef je niet uren over het strand te lopen om een plekje voor je handdoek te vinden, ruimte genoeg. Over het strand gesproken, de stranden zijn ook echt prachtig goud en de zee is helder blauw. Echt een paradijs!

2. Belize

Hier kwamen maar 386.000 toeristen het afgelopen jaar. Ook dit is een heerlijk tropisch paradijs. Het land ligt in Centraal-Amerika en is daar het minst bezochte land. Hou je van een actieve en avontuurlijke vakantie? Dan wil je hierheen gaan. Ga op avontuur in de jungle, ga wandelen in de bergen en kom hierna lekker tot rust bij de oh zo mooie stranden. Je kan hier ook heel goed duiken!

3. Liechtenstein

Tussen Zwitserland en Oostenrijk ligt Liechtenstein en ook hier komen maar weinig toeristen: 69.000 in het afgelopen jaar. Als je gek bent op natuur is deze bestemming een aanrader. Je kan hier ook eindeloos door de bergen wandelen. Hier word je helemaal zen. Het beste kan je naar Zurich in Zwitserland vliegen en vanaf daar naar Liechtenstein rijden. Liechtenstein heeft namelijk geen vliegveld.

4. Sierra Leone

In West-Afrika vind je Sierra Leone. Staat Afrika nog steeds op je reis-bucketlist? Dan wil je hierheen gaan. Tropische stranden met palmbomen vind je hier genoeg. Met maar 74.400 toeristen in het afgelopen jaar kan je hier zonder drukte in de zon van de zee genieten. Perfect voor je Insta-game ook, want hier lopen geen toeristen in de achtergrond over het strand (hierdoor sta je nog beter op foto’s). Gek op vis? Dan zit je hier ook goed. Er staan hier namelijk genoeg visgerechten op de kaart.

5. San Marino

Dit is echt een piep-klein eilandje dat ligt bij het noorden van Italië. Net zo fijn als Toscane en veel minder toeristisch. Hier kan je heerlijk eten, eindeloos genieten van goede wijn, op stap gaan in hele mooie landschappen en tax-free shoppen (!). Does it get any better than this?

 

Op zoek naar nog meer onbewoonde eilanden?
Dit betaal je voor een vakantie op een privé eiland

READ MORE:
> 5 tips voor gezond en glanzend haar na een zonnige vakantie
> Zo kom je niet aan op vakantie!
5 redenen waarom jij NU een weekend weg kan gebruiken

PHOTO CREDITS: DAVID KIRKLAND