Dit zou je altijd na het sporten moeten doen

Er zijn genoeg dingen die je beter niet na het sporten kunt doen, maar er zijn ook dingen die je eigenlijk altijd na het sporten zou moeten doen. Één van deze dingen is chocola eten, echt waar. Maar er zijn dus nog veel meer dingen die je ook kunt doen.

Stretchen

Om het bereik van het sporten te verhogen, de pijn te verminderen en het herstelproces sneller te laten gaan kun je na het sporten gaan stretchen. Dit hoeft niet lang te zijn, maar doe elke rekoefening minstens 15 seconden. Omdat je spieren na het sporten nog warm zijn, is het belangrijk dat je meteen na het sporten gaat stretchen. Als je spieren warm zijn kunnen ze het beste uitgerekt worden.

Een koude douche nemen

Om spierpijn tegen te gaan, kun je het best een lekkere koude douche nemen na het sporten. Je hoeft niet meteen de douche op zijn koudste stand te zetten zodat je tenen ijsblokjes worden. De douche op een iets lagere temperatuur zitten maakt al een heel verschil.

Een proteïne shake maken

Probeer binnen een uur een proteïne shake te drinken. Deze zijn goed voor de groei van je spieren, hierdoor zul je dus sneller resultaat zien. Je kunt daarom beter een proteïne shake na het sporten nemen dan voor het sporten. Let wel op: zo’n shake is als extra. Het kan geen maaltijd vervangen.

Groene thee drinken

Water drinken na het sporten is al heel goed, maar groene thee geeft je na het sporten extra energie. Dit is goed als je ’s ochtends sport en daarna nog door moet. Door groene thee zul je je een stuk minder vermoeid voelen en ben je klaar voor een nieuwe dag. Klaar om naar bed te gaan? Drinken dan vooral water voordat je gaat slapen.

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is niet alleen om te relaxen, maar ook heel belangrijk voor je lichaam om zich te herstellen. Aangeraden wordt om minstens zeven uur te slapen, atleten hebben zelfs negen uur nodig.

Geen sportschool voor jou? Probeer dan deze sporten!
10 sporten die ook jou aan het sporten krijgen

Een leuke sportoutfit = meer zin!
Met deze items krijg je zin om te gaan sporten!

Wist je dit?
Van sporten word je slimmer!

 

PHOTOCREDITS : GETFITBEFIT