Over dames met blond haar zijn heel wat vooroordelen te noemen. Ze hebben al jaren het imago sexy te zijn (uit vele onderzoeken blijkt ook dat mannen blondines het aantrekkelijkst vinden) maar ze worden vaak ook gezien als dom (hoeveel domme blondjes-grappen heb jij als blondine al gehoord?). Hoe dan ook, hier op de redactie zitten trotse (ietwat kunstmatige) blondines en we delen graag deze tips met jullie.

DO

Zilvershampoo gebruiken
Niemand wil geel haar, ook niet een beetje. Door zilvershampoo te gebruiken kun je dit voorkomen en zelfs enigszins oplossen als je haar al geel is. Zilvershampoo heeft een paarse kleur en daar zit de truc: paars is complementair aan geel en in je haar heft dit elkaar op. Wat je overhoudt is een mooie askleurige blond en dit staat een stuk chiquer dan kanarie-geel-blond.

Hoe paarser de shampoo, hoe beter het werkt. Overdrijf het niet met de zilvershampoo, als je het te vaak gebruikt krijgt je haar een blauwe/grijze gloed. Toch blauw? Geen paniek! Een paar keer wassen met gewone shampoo en de blauwe gloed is verdwenen.

Haarmaskers gebruiken
Het is altijd een goed idee om zo nu en dan je haar te verwennen met een masker, maar voor kunstmatige blondines is dit echt een must! Blonderen is (ja, nog steeds) schadelijk voor je haar en het moet wat vaker gevoed worden dan haar waar niks mee gedaan is.

Je haarmasker werkt extra goed als je het minstens 20 tot 30 minuten in laat werken en je haar inpakt in aluminium-folie en een handdoek. Door de folie wordt je hoofd en haar lekker warm en kan het masker goed intrekken. Of gebruik amandelolie, zoals je hier kunt lezen werkt dit fantastisch voor je haar!

Droogshampoo tegen uitgroei
Als je haar iets vetter wordt, zie je je uitgroei beter zitten. Droogshampoo werkt dan supergoed! Het zorgt er voor dat je haar iets minder vet is, maar het legt ook een klein wittig waasje over je donkere uitgroei. Succes gegarandeerd!

Highlights in plaats van totaal blond
Als je niet de tijd of het geld hebt om een compleet blonde look te onderhouden, doe het dan niet. Platinum blond haar is prachtig, maar het vergt ontzettend veel onderhoud. Heb je dit er niet voor over, kies dan voor highlights. Het maakt je haar een paar tinten lichter (dus elke keer als je naar de kapper gaat word je iets blonder), de uitgroei valt minder op én het is minder schadelijk voor je haar.

DON’T

Zelf kleuren
Er zijn honderden doe-het-zelf pakjes verf te koop bij de drogisterij, dus hoe moeilijk kan het zijn? Vergis je niet! Je haar blonderen kan niet met een pakje verf, het moet echt ontkleurd worden met waterstofperoxide. Dit doe je niet zomaar even onder het aardappels schillen thuis.

Het blonderen van je haar komt heel nauw en het is moeilijk om in te schatten of je al genoeg kleur uit je haar hebt gehaald. Daarnaast werkt het vaak beter op plekken waar je haar warm is (dichtbij je hoofdhuid), waardoor je uiteindelijk komt te zitten met een witte uitgroei en gele punten (we spreken uit ervaring). We gaan ervan uit dat iedereen die niet Lady Gaga heet hier niet op zit te wachten. Lekker naar de kapper gaan dus.

Elke dag wassen
Je haar elke dag wassen is eigenlijk voor niemand een goed idee (heb je onze lijst met meest gemaakte fouten bij het wassen van je haar al gelezen?). Maar bij geblondeerd haar moet je extra voorzichtig zijn. Je haar is kwetsbaarder en droger en het te vaak wassen maakt dit alleen maar erger. Als je het idee hebt dat je je haar vaker wilt wassen, gebruik dan eens in de zoveel tijd alleen een crème-spoeling en geen shampoo (wel goed uitspoelen!).

Veel in het zwembad liggen
Van teveel in het zwembad liggen kan je knappe blonde coupe opeens groen uitslaan. Dit komt door de algicides die ze in het water stoppen om alg-vorming tegen te gaan. Spoel je haar goed uit na een bezoek aan het zwembad en blijf niet te lang in het water.

Donker verven in een koele bruintint
Ben je klaar met je blonde haar? Ook al is het iets makkelijker om van blond naar donker te gaan, zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Je kunt namelijk niet elke willekeurige kleur over je haar heen gooien. Als je een te koele kleur bruin gebruikt bestaat de kans dat je haar groen uitslaat. Kies dus liever voor een kleur met een warme (rode) ondertoon. Besef je ook dat een natuurlijke brunette verschillende kleuren bruin in haar haar heeft (niemand wordt geboren met een Playmobil-kapsel) en dat als je een natuurlijke look wilt het dus ook mooier kan zijn om met low lights te werken.

Meer tips voor je haren?
> Dit zijn de haartrends van 2017

Zit je er aan te denken om kort te gaan?
Zeg JA tegen kort haar!

 

 

(Visited 40,887 times, 1 visits today)