Een kleurtje zonder zon of zonnebank!

Langzaam komt warmere temperaturen weer in zicht of je gaat een weekje naar de zon. En dus STRESS! Want: je wilt graag goed voorbereid zijn, maar je bent net zo bleek als sneeuw… Aan de slag! Met deze tips en tricks heb jij straks een lekker kleurtje.

1. Een goede voorbereiding
Als je aan de slag wil met zelfbruiner, is een goede voorbereiding het halve werk. Je wilt natuurlijk dat je bruine kleur er lang op blijft zitten en dan mag je het scrubben echt niet vergeten! Scrub je hele lichaam onder de douche en ook je gezicht met bijvoorbeeld een gezichtsscrub die je zelf maakt binnen vijf minuten. Door dit te doen verwijder je de dode huidcellen van je lichaam. Hierdoor wordt de zelfbruiner aangebracht op een nieuwe huidlaag waardoor je color lang zal blijven zitten. Maar let op, gebruik geen scrub waar olie in zit. Dit zorgt ervoor dat je huid vettig wordt, waardoor de zelfbruiner van je huid ‘afglijdt’ en het totaal niet pakt.

Vergeet niet jezelf af te spoelen met koud(er) water. Hierdoor sluiten je poriën en krijg je geen donkere plekjes bij het insmeren van zelfbruinen. Als je gaat waxen, moet je op zijn minst twee dagen wachten voordat je je gaat insmeren met zelfbruinen. Zo voorkom je dat de zelfbruiner achterblijft op de restanten wax die nog op het lichaam zit.

2. Het product
Zelfbruiner is een makkelijke manier om snel een kleurtje te krijgen. Je moet er alleen wel vroeg (lees: VANDAAG) mee beginnen om een geleidelijk mooie teint te krijgen. Bij een olijfkleurige huid staat een zelfbruiner met groene ondertoon mooi, terwijl bij blondines en roodharigen juist een rode ondertoon mooi is. Blijf jezelf om de dag insmeren met zelfbruiner. Ook moet je je huid goed verzorgen met een bodymilk of lotion. Op deze manier blijft de zelfbruiner het langst zitten!

zelfbruiner

Shop ze hier:

1. l’Oréal Sublime Bronze // 2. Biodermal Sun Kissed body // 3. Whitetobrown Spray Tanning Mist

3. Gevaarzones
Polsen, knieën, ellebogen en de achterkant van je enkels zijn gevaarzones voor donkere vegen. Smeer deze plekken daarom goed in met een pre-tan moisturiser.

4. Toch strepen?
Iets te gehaast jezelf ingesmeerd met self tan waardoor je nu strepen ziet? Aiii, dat wil je natuurlijk niet. De oplossing? Melk! Doe een beetje citroensap in een beetje melk en leg er een schijfje citroen in. Laat het ongeveer een uur staan, zodat het goed vermengt is. Smeer het daarna over je gezicht heen en laat het een kwartiertje intrekken. Resultaat? De bruine strepen van je gezicht zijn verdwenen!

5. Veel groente eten
Ook met al die heerlijke kerstdiners voor de deur moet je vitaminen binnenkrijgen. Eet vooral wortels, tomaten, meloenen en abrikozen! Hier zit namelijk caroteen in en zorgt ervoor dat jouw bruine gloed langer blijft zitten.

READ NEXT
Dé tips die je benen veel bruiner doen lijken
Zo word je bruin zonder zon of zonnebank
Dit is wat je huid écht nodig heeft om bruin te worden

Source: Jonas Bresnan for Marie Claire UK