Koop jij in de winkel altijd eetrijpe avocado’s? Gewoon simpelweg omdat het je anders te lang duurt voordat ze rijp zijn? Dat doen wij ook. Toch komt het wel eens voor dat de eetrijpe avocado’s in de supermarkt op zijn en kies je toch voor een harde versie. Een nachtje tussen de rest van het fruit leggen en hij is binnen no time rijp. Dacht je. Want als je de volgende dag op kantoor komt, kom je erachter dat je avocado nog helemaal niet rijp is. Dan maar even snel op de fiets naar de dichtstbijzijnde supermarkt, pfff. Voorkom dit ongemak met dit simpele trucje!

Wat heb je nodig?
Een avocado (dûh)
Aluminiumfolie
Een oven
Een bakplaat

Wat moet je doen?
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven 10 minuten voor op 100 graden. Wikkel ondertussen de aluminiumfolie om je avocado en leg ‘m op de bakplaat. Als het voorverwarmen klaar is, leg je de bakplaat in de oven en bak je de avocado 10 minuten lang op 100 graden. Na die 10 minuten check je of de avocado zacht is. Is dit nog niet zo? Zet ‘m dan nog voor een paar minuutjes langer terug in de oven.

READ NEXT:
Waarom je avocado helemaal verkeerd eet!
Zó snijd je een avocado
Healthy recipe: avocado chocolate cookies

Source: Kenzas
(Visited 506 times, 1 visits today)