Bruiloftseizoen is in volle gang en dat betekent mooie outfits (die je het liefst na de bruiloft ook nog aankan), getuige speeches en natuurlijk de I-do‘s..

Maar ook een tijd van traditie en regels. Zoals mannen die vrouwen ‘horen’ te vragen om te trouwen. Zelfs nu vinden sommigen het nog ‘raar’ als vrouwen op one knee gaat om een man ten huwelijk vragen. Ook het het zien, of beter gezegd elkaar niet zien voor de bruiloft is een traditie. Het zou namelijk bad luck zijn om elkaar vlak voor de bruiloft te zien, maar deze tradities heeft een veel diepere en creepier verleden.

Deze traditie begon in de tijd dat huwelijken bepaald werden door de ouders (voornamelijk vaders) en mensen nog uitgehuwelijkt werden. Om er zeker van te zijn dat hun dochter wel zou trouwen verbloemden vaders dat hun dochter aantrekkelijker was dan ze werkelijk was. En om ervoor te zorgen dat de bruidegom geen cold feet kreeg, wanneer die zijn verloofde zag. Zagen de bride en groom to be elkaar pas wanneer de sluier op het altaar de sluier werd verwijderd.

Gelukkig is het nu niet meer dan een traditie en staan we nu niet meer voor verrassingen voor het altaar. Ga jij (of je bestie) binnenkort trouwen? Congrats! Jammer genoeg is een bruiloft nogal prijzig, maar met deze tips kun jij je bruiloft lekker on a budget te houden zonder dat minder speciaal en net zo fabulous wordt.
>13 tips voor een budgetproof wedding

SATC fans opgelet!
Je kan nu trouwen in de jurk van Carrie Bradshaw

PHOTOCREDITS : ALTAMODABRIDAL
(Visited 1 times, 1 visits today)