Eten dat helpt bij zonbescherming!

We are loving this weather! Maar we moeten onze huid natuurlijk wel blijven beschermen tegen de zon. Met zo’n verbrande wangen rondlopen is namelijk een stuk minder leuk.. We smeren ons dus (als het goed is) regelmatig in met zonnebrandcrème. Maar wat nou als we je vertellen dat er ook SPF zit in eten? Wauw, dat is wel ideaal. Gewoon lekker eten naar binnen werken en ondertussen beschermt worden tegen de zon, okay! Je moet je natuurlijk wel blijven insmeren maar het is een perfect excuus voor als je weer eens aan het eten bent in de zomer.. En als je ziet om welk eten het gaat wordt je waarschijnlijk nog blijer!

Eten dat helpt bij zonbescherming

Pure chocola

Really? Ja echt! Misschien heb je al wel eerder gehoord dat donkere chocolade gezonder is omdat er zoveel antioxidanten inzitten. En deze antioxidanten helpen ook bij het beschermen tegen UV-stralen. Eet je reep wel even snel op want het is niet echt lekker als die in je handen smelt.. (over chocolade gesproken, check ook eens deze healthy chocolate fondue snack).

Wortels

Heerlijk, gewoon lekker wortels eten en jezelf beschermen tegen de zon. Wortels bevatten namelijk bètacaroteen. Dit is een stofje wat een beschermend effect heeft op onze gezondheid en tegen de zon!

Tomaten

Hou je van tomaten? Mooi, want ook in tomaten zit een stofje dat helpt bij het beschermen tegen de zon!

Groene thee

Drink ook een paar koppen groene thee op een dag. In groene thee zitten namelijk krachtige antioxidanten die kunnen helpen bij de bescherming tegen huidkanker (en bekijk hier waar thee nog meer goed voor is).

Zalm

Yes, in zalm zit Vitamine D en dit beschermt je huidcellen tegen UV-stralingen. (en bekijk ook even dit lekkere recept voor wraps met zalm en Hüttenkäse!).

Source: Natasha Oakley