Fabels over gezond eten die je ECHT even wil weten

Er worden ons zo veel verschillende dingen over (on)gezond eten verteld dat we door de bomen het bos niet meer zien. Wat moeten we nou wel geloven, en wat niet? Wij zijn op onderzoek uit gegaan en de antwoorden voor je gevonden. Dit zijn de grootste fabels over gezond eten.

 Van chocola krijg je pukkels

We hebben goed nieuws voor je, onderzoek wees uit dat chocola geen negatieve invloed heeft op de huid. Oftewel: je krijgt er geen pukkels van. Hoera!

Vitaminepillen houden je gezond

Ook dit is niet waar. De vitamine-industrie verdient miljoenen aan ons, maar wetenschappers zeggen nu dat ze helemaal nauwelijks tot geen effect hebben op je lichaam en je dus ook niet beschermen tegen ziektes.

Je gaat beter zien als je wortels eet

Helaas, je bent er  ingetrapt als kind. De vitamine A in wortels is zeker goed voor je ogen, maar je gaat er niet beter van zien.

Bruin brood is beter dan wit brood

Je zou denken dat bruin brood gezonder is dan wit brood, maar dat is niet altijd het geval. Donker brood kan ook ‘vermomd’ wit brood zijn door middel van kleurstof. Als je bruin brood zoekt, koop dan alleen brood waarbij ook daadwerkelijk ‘volkoren’ op de verpakking staat.

Vers fruit is beter dan bevroren fruit

Ja, verse groentes en fruit zijn gezonder dan ingeblikt en bevroren groentes en fruit. Groentes en fruit in de supermarkt hebben echter vaak al een lange reis achter de boeg. Tijdens deze reis en de opslag hierna komen natuurlijke enzymen vrij waardoor voedingsstoffen verloren kunnen gaan. Dit gaat minder snel bij producten die na het plukken meteen worden ingevroren of ingeblikt. 

Zeezout bevat minder natrium

Er zijn verschillende soorten zout beschikbaar, maar geen enkele is beter dan de ander. Mooie verpakking en termen als ‘natuurlijk’ kunnen verwarrend  zijn. Per gram bevat zeezout net zoveel natrium als normale zout, maar door de grotere kristallen van zeezout ben je geneigd er om minder van te gebruiken.

Meer over eten?
Eet je haar gezond en glanzend!