Zoals Coco Chanel ons ooit leerde: fashion fades, style is eternal. Deze fashion fouten komen vast en zeker iedere fashionista bekend voor. MonStyle vond de manier om ze te voorkomen.. (Good news: it isn’t that hard!)

1. Je schuldig voelen over een nieuwe aankoop

Aan de ene kant is het beter dat je ook niet de behoefte hebt om ALLES te kopen wat je er ”wel leuk” uit vindt zien, maar als je een item vindt dat eigenlijk gewoon perféct is en je bankrekening het aan kan: just do it. Ga voor jezelf na wat je nodig hebt. Neem een geshopt item mee naar huis en maak er meteen combinaties mee. En als je het makkelijk kan combineren, kan je die kaartjes van de kleding afhalen. Zo maak je geen miskoop meer. (En de 3-7-14-regel beschermt je trouwens ook tegen miskopen).

2. Fashion road kill 

Een statement maken met je outfit is natuurlijk fantastisch. Stiekem willen we allemaal dat iedereen zich drie keer omdraait als je ergens binnen komt lopen. Een statement maken is niet makkelijk en de meest gemaakte fout is het creëren van too much statement.. Ga voor één eye-catcher. Of dit nu verwerkt is in je asseccoires, make-up of een item dat je draagt.

3. Jezelf dwingen om aan een trend mee te doen

Je ziet een foto van twee jaar terug en denkt: what was I thinking? Bekend gevoel? Sommige trends staan fantastisch bij stijliconen maar kun je zelf beter laten. (Gevalletje broekrok..). Door dicht bij je eigen stijl te blijven voorkom je dit soort nare fotomomenten.. (Op deze manier vind je in 8 stappen je eigen stijl!)

Hoewel je misschien soms wel eens spijt hebt gehad van items die je weggooide (dit zijn de 5 fashion items die je nooit weg moet gooien, volgens de geschiedenis!), is het ook geen slim idee om je aan alles vast te houden. Heb je nog een sweater achterin je kast liggen van je ex? Weg ermee. Sneakers die afgetrapt zijn en eigenlijk niet meer te redden zijn? Die kan je ook weg doen. Ruim je kast op voor weer mooie nieuwe items (een nieuw paar sneakers bijvoorbeeld).

5. Je kast niet klaar maken voor het nieuwe seizoen

Dit zou voor iedere vrouw een doel moeten zijn. Wanneer de winter overgaat in de lente en wanneer de zomer overgaat in de herfst, zou je eigenlijk het best gewoon je kast opnieuw kunnen indelen. Als de lente weer begint, wil je dikke truien en sjaals en andere winter essentials niet meer voorin je kast hebben hangen of liggen. Je hebt zo veel sneller je outfits samengesteld in de ochtend als je de juiste items voorin hebt liggen. Je kan er ook voor kiezen om winterkleding ergens anders op te bergen als de lente weer begint.

6. Niet zuinig zijn op je kleding

Of je kleding nu duur was of dat dat ene item een koopje was, je zou altijd zuinig moeten zijn op je kleding. Dan gaat je kleding een stuk langer mee, kan je langer plezier hebben van je favoriete items en ben je minder snel geneigd weer een fortuin uit te geven aan nieuwe kleding.

7. Nooit je outfit ”plannen”

We hebben het over je outfit samenstellen de avond van tevoren. Je hoeft natuurlijk niet iedere avond te bedenken wat je précies allemaal aan gaat doen morgen (inclusief accessoires en sieraden), maar een basis kiezen iedere avond is in ieder geval wel een slim idee. Onze tip? Begin bij je schoenen, dan kan je de rest van je outfit hier op aan passen. Scheelt je tijd in de ochtend en je ziet er waarschijnlijk ook nog eens stijlvoller uit! Want een haastig samengestelde outfit, is niet altijd even knap.

8. Af willen vallen zodat je iets wél aan kan

Hier maak je jezelf alleen maar ongelukkig mee. Koop wat goed staat bij jouw figuur. Daarnaast hoef je niet altijd dezelfde maat te kopen, soms staat een maat kleiner veel mooier of een maat groter juist! Wees niet bang om kleding te kopen die van maat S tot XL loopt. Kijk gewoon naar wat jou het beste staat.

9. De verkeerde maat kopen

Elke vrouw kent dit gevoel: je wilt een item per se die dag nog in je kast hebben maar de juiste maat is niet meer verkrijgbaar. Of je had toch al een dieet op de planning staan en koopt het oh-zo-gewilde-item een maat te klein. Uiteindelijk eindigt het gekochte item onderop de stapel omdat het niet past en ook niet knap staat.. Gewoon-niet-meer-doen.

10. Teveel trends met elkaar te combineren

Meegaan met de mode kent zo zijn grenzen. De mom-jeans, oversized knit, metallic-trend en oversized coat zijn hartstikke on trend maar ze met elkaar combineren wordt een beetje veel van het goede. Probeer altijd dicht bij je eigen smaak te bijven en te zorgen dat je je comfy voelt in je look.

(Heb je je item wel in de juiste maat gekocht maar is het gekrompen in de was: met deze tip kun je de schade herstellen..)

11. Matige kwaliteit 

Het kopen van je tien ultieme basics is niet makkelijk. Het vergt tijd en energie om de tien ultieme items te vinden. Een basic white tee is te gek voor een tientje maar zal snel zijn kwaliteit verliezen. Door te investeren in je ultieme basics heb je er langer plezier van.

 

Ben je nog op zoek naar de perfecte jeans?
Dit zijn de fouten die je maakt bij het kopen van een jeans!

Zin om nieuwe kledingcombinaties te maken?
5 x onverwachte styling combinaties

Draag je bijna altijd zwart?
Zo maak je nieuwe kledingvariaties

 

PHOTO CREDITS: REAL HOUSEWIVES OF BEVERLY HILLS

 

 

(Visited 148 times, 1 visits today)