Fashion Styling: dit kunnen we van de mannen leren

Je zult je vriend, broer, vader of buurjongen vast wel eens voorzien hebben van de (wat jou betreft) nodige fashion styling tips. Niks mis mee en waarschijnlijk zijn ze je hartstikke dankbaar. Maar zonder dat ze het door hebben, kunnen wij ook de nodige tips & tricks van de mannen leren.

Fashion Styling: dit kunnen we van mannen leren:

suited

1. Het witte T-shirt

Never underestimate the power of the perfect white tee. James Dean droeg het (en hoe!), waarom jij niet? Shop hier de mooiste witte T-shirts!

2. Investeer in een pak

Niet alleen elke man, ook elke vrouw hoort een mooi, goed zittend pak in de kast te hebben. Zeer geschikt voor het werk, maar met een paar killer heels en een bralette ook bloedsexy.

 

hat-sneakers

3. Sneakers kunnen altijd

Onder een jeans, leren broek, kokerrok, mini skirt of het hierboven genoemde pak. Sneakers maken alles cool en nonchalant. Just the way we like our men to be.

4. Met een hoed (of pet) zit je goed

Dit zijn namelijk dé accessoires die je look compleet kunnen maken. En je beschermen tegen een bad hair day (en ja, ook mannen kunnen er last van hebben!).

 

fit

5. Een goede fit is cruciaal

Zo normaal als het is voor mannen om een pak te laten vermaken zodat het perfect past, zo normaal is het voor vrouwen om er altijd maar vanuit te gaan dat iets meteen moet passen. Onzin! Geen lijf is hetzelfde, dus een tripje naar de coupeur hoort erbij. Niks mis met streven naar perfectie.

6. Het zijn de kleine dingen die het doen

Mannen laten hun persoonlijkheid vaker zien in kleine dingen; een gek paar sokken, een opvallende das of een paar knappe schoenen en een statement is gemaakt. Laten we daar wat van leren! Je hoeft jezelf niet van top tot teen in felle kleuren of heftige prints te hijsen om op te vallen (één van de fashion fouten die we allemaal wel eens gemaakt hebben...).

jeans-nonchalant

7. Draag alles met nonchalance

Mannen zien er (bijna) nooit uit alsof ze uren voor de spiegel hebben gestaan. Is ook vaak niet het geval. Maar zelfs al staan wij wél geruime tijd voor de spiegel te dralen, we kunnen de effortless cool look wel pikken. Laat alles er niet te doordacht uitzien en draag het met een o-dit-heb-ik-zomaar-van-de-stapel-geplukt flair.

8. Baggy jeans is een absolute wardrobe essential

Heb je nog geen boyfriend jeans in de kast? Ga je schamen! Als er iets is dat we van de mannen moeten pikken, dan is het hun jeans. En hun witte overhemden.

 

humor

9. Humor gewenst

Neem jezelf en de mode niet te serieus. Verwerk af en toe een klein grapje in je kleding, al is het een gek kleurtje dat ergens onderuit piept.

10. Niets zo stijlvol als een outfit in één kleur 

Denk aan het pak en je snapt waarom. Een all blackall white of all dark blue outfit is tijdloos, classy en kan in allerlei stijlen verwerkt worden.

 

Source: Geraldo FashionSoletopia, imaxtree