Fashion styling: wie is wie in de modewereld? Meet Ty Hunter!

Als je de grootste ster van het moment mag kleden, móet je wel een bak met ervaring meenemen. Niet dus. Ty Hunter werkte namelijk als Visual Merchandiser, of etaleur, bij een boetiek in Houston voordat hij Queen B met pailletten mocht bezaaien. In een interview met Billboard vertelt hij hoe het balletje is gaan rollen. Hij ontmoette Tina Knowles, de moeder van Beyoncé, in deze boetiek en op een vrije dag belde hij haar om te vragen of ze hulp nodig had. De rest is fashion styling history!

‘It kind of happened by accident. I was actually living in Houston, Texas and I was doing window dressing and I met Ms. Tina when I was working at a store called Buiyakkah at the time in Houston. We just clicked instantly. I would contact her whenever we got pieces that looked like Destiny’s Child at the time. I had a day off, I called her, and she was like, “What you doin’?” and I said, “I’m off today, I’m seeing if you need help.” She was like, “Meet me here.” The rest is history. The next week I was at the Grammys and it just fell into place.’

Ook al staan de ontwerpers nu in de rij om iets voor B. te maken, dit was vroeger wel anders. Het kostte Ty en moeder Tina veel moeite om de looks van Destiny’s Child bij elkaar te krijgen omdat maar weinig mensen mee wilde werken. Volgens Ty Hunter zit het geheim van de looks van Beyoncé in meer dan alleen de buitenkant, het gaat om haar essentie, je comfortabel voelen in je lijf. Maar vergeet niet de kleding te verkopen! Jij draagt de kleding, niet andersom. Als je je hot and sexy voelt in je kleding dan ziet iedereen dat! Natuurlijk zijn we het hartstikke eens met Mr. Hunter, maar geven we ook toe dat een smoking hot body wel een beetje helpt.

 

Ty Hunter