Mae Sue maakt het vinden van duurzame mode gemakkelijk

"good clothes, good karma"

Duurzaamheid is een hot topic en al helemaal in de kledingindustrie. Allerlei afvalstoffen komen vrij tijdens het produceren van kleding door fabrieken en dat heeft grote nadelige gevolgen voor de aarde. Hierdoor staat de mode-industrie op de tweede plek in de lijst van meest vervuilde industrieën ter wereld. Tijd om daar wat verandering in aan te brengen. Nooit meer shoppen? Nee, dat hoeft ook weer niet, wel bewuster! Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden en daarom stellen we iedere donderdag een duurzaam modemerk aan je voor. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Mae Sue.

Mae Sue

Linda, eigenaresse van Mae Sue kocht altijd veel kleding en wilde altijd steeds meer. Tijdens een lange wereldreis kwam ze erachter hoe het is om met minder spullen te leven en merkte ze de nare kant van de mode-industrie op. Ze besloot dat er iets moest veranderen en begon steeds bewuster te leven. Ze begon minder kleding te kopen van betere kwaliteit en kocht kleding dat ze ook echt daadwerkelijk draagt. Hiermee wilde ze anderen inspireren.

Mae Sue is dus een duurzame fairtrade boetiek die verschillende duurzame merken heeft verzameld en kleding hiervan aanbiedt op de website. Bij elk kledingstuk wordt wel verteld waar het van gemaakt is en hoe duurzaam het is. Naast de duurzame kledingwinkel, werkt Mae Sue ook met groene energie en is het verpakkingsmateriaal allemaal gerecycled. Ook de facturen worden allemaal online verzonden zodat er niet onnodig papier wordt verspild.

Op de site van Mae Sue kan je zien met welke merken ze samenwerken en vertellen ze ook van welke duurzame materialen de kleding die Mae Sue aanbiedt gemaakt is.

Fairtrade fashion

Fairtrade betekent dat de werknemers en producenten een eerlijke prijs betaald hebben gekregen voor hun werkzaamheden. Ook wordt er gekeken of de werkzaamheden en de werkplekken veilig en schoon zijn, er geen kinderarbeid en slaverij is en dat de werknemers het recht hebben om een vakbond te beginnen. Fairtrade fashion is heel belangrijk, want het is bij veel mensen vast wel bekend dat in de meeste buitenlandse fabrieken de werknemers worden uitgebuit omdat het bij de meeste modemerken gaat om zoveel mogelijk verkopen en zo min mogelijk kosten maken.

Als modemerk dat fairtrade kleding produceert kan je ervoor kiezen om zelf de omstandigheden in de fabrieken te overzien of je kan ervoor kiezen om samen te werken met een fairtrade label die de fabrieken regelmatig controleren.

Meer duurzame mode? check dan deze pagina.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites