Stygr: een merk waar echt ieder item handgemaakt is

En ze komen gewoon uit Haarlem!

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden. Veel bedrijven zeggen namelijk dat ze duurzaam zijn, maar is dit wel echt zo? De mode-industrie is de op een na meest vervuilende industrie in de wereld. Om deze reden wordt duurzaamheid door veel merken gezien als een “trend”. Wij stellen daarom iedere donderdag een modemerk aan je voor dat écht duurzaam is. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Stygr.

Stygr

De twee zussen Florine en Paulette Stijger zijn samen Stygr begonnen, omdat ze een voorliefde hebben voor het creëren van mode. Elk item dat ze verkopen is handgemaakt, waardoor hun werk vrij arbeidsintensief is. Ze doen letterlijk alles zelf: van het inkopen van stof, tot het maken van een kledingstuk! Ook zijn ze zelf hun eigen modellen op hun Instagram @stygr_atelier.

Stygr speelt in op slow-fashion door te werken op bestellingen. Zo hebben ze geen onnodige voorraden en kan je als klant zelfs ook nog een aanpassing doorgeven aan een bepaald kledingstuk. Zo wordt het kledingstuk pas écht persoonlijk!

Florine en Paulette hopen met hun kleding steeds meer vrouwen te bereiken die iets meer willen besteden aan een duurzaam item én meer waarde hechten aan waar hun items vandaan komen.

Dit zijn onze favorieten:

Meer duurzame mode? Check dan deze pagina.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites