alchemist maakt causal kleding met een high fashion gevoel

"Wij zetten, net als de alchemisten van vroeger, het "gewone" om naar iets allermoois"

Duurzaamheid is een hot topic en al helemaal in de kledingindustrie. Allerlei afvalstoffen komen vrij tijdens het produceren van kleding door fabrieken en dat heeft grote nadelige gevolgen voor de aarde. Hierdoor staat de mode-industrie op de tweede plek in de lijst van meest vervuilde industrieën ter wereld. Tijd om daar wat verandering in aan te brengen. Nooit meer shoppen? Nee, dat hoeft ook weer niet, wel bewuster! Daarom stellen we iedere donderdag een duurzaam modemerk aan je voor. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten het merk: Alchemist

Alchemist

Alchemist gelooft erin dat mensen geen losstaande wezens zijn, maar verbonden zijn met hun omgeving. Alchemisten, de voorlopers van modernen scheikundigen, zochten vroeger naar een manier om goud te maken en daarmee het “gewone” om te zetten in hét allermooiste. Ze brachten alles tot de essentie en vanaf daar bouwden ze op om betere producten en ook mensen te maken en daarmee een betere planeet.

Het merk Alchemist gelooft ook dat ze bij kunnen dragen aan een betere planeet en zo zijn ze bij de naam van dit merk gekomen. Het proces om een kledingstuk te produceren bij de alchemist bestaat uit een aantal strenge regels, bijvoorbeeld dat de stofkeuze duurzaam moet zijn en de fabriek moet sociaal verantwoord zijn.

De materialen

Uitleg materialen van het sustainable merk Alchemist

Elke collectie wordt gemaakt met respect voor mens en omgeving en dat zie je. Pure materialen samen met design maken elk item tot een klein kunstwerk. Uiteraard heeft het merk Alchemist voorkeur voor natuurlijke materialen. De materialen die zij gebruiken zijn allemaal duurzaam geproduceerd. Dit houdt in dat zij tijdens de productie van de kleding geen azo-kleurstoffenweekmakers en nonylfenolethoxylaten gebruiken.

Hun collectie bestaat voor 30% uit biologisch katoen en voor 10% uit diervriendelijk wol. Ze gebruiken sinds 2019 geen leer meer, maar veganistische alternatieven en ze maken veel gebruik van linnen. Dat is een natuurlijk materiaal gemaakt van vlas. Ze recyclen veel van hun producten die voornamelijk bestaan uit denim en wol, zo hoeven ze minder water en extra grondstoffen te gebruiken. Alchemist gebruikt verschillende natuurlijke kunstvezels zoals: Tencel, Lenzing EcoVero en Viscose. Al deze grondstoffen worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.

De productie van hun kleding gebeurd in Europa. Ook dit is heel duurzaam omdat het CO2 uitstoot verminderd door minder transport.

Caroline Mewe

Caroline Mewe is het brein achter sustainable merk Alchemist en is dit merk begonnen met het idee om alleen een luxe T-shirt lijn van biologisch katoen te beginnen. Uiteindelik is het merk veel meer dan dat, want toen zij eenmaal begon, was zij niet meer te stoppen.

Caroline Mewe vindt het belangrijk dat je je fijn voelt in de kleding en vindt het belangrijk dat de kleding die zij maken “mode” is. De kleding moet kleurrijk, vrolijk en eigentijds zijn. Het moet aanspreken.

Tot nu toe ziet Caroline Mewe nog geen merk dat net als Alchemist van A tot Z zo duurzaam is. De droom van Alchemist is om een een relevant merk te zijn in duurzame kleding en geholpen te hebben bij de bewustwording van mensen en ervoor te zorgen dat ze weten dat duurzame kleding heel belangrijk is. Ze willen een golvende beweging inzetten die door blijft rollen.

In de onderstaande video vertelt zij meer over zichzelf.

Benieuwd naar meer sustainable merken? Lees dan deze artikelen eens:

Het sustainable merk: Teym

Sustainable shoppen met deze app

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites