Teym: “the impeccable wardrobe”

Teym maakt dé perfecte basis items die ook nog sustainable zijn.

Duurzaamheid is een hot topic en al helemaal in de kledingindustrie. Allerlei afvalstoffen komen vrij tijdens het produceren van kleding door fabrieken en dat heeft grote nadelige gevolgen voor de aarde. Hierdoor staat de mode-industrie op de tweede plek in de lijst van meest vervuilde industrieën ter wereld. Tijd om daar wat verandering in aan te brengen. Nooit meer shoppen? Nee, dat hoeft ook weer niet, wel bewuster! Daarom stellen we iedere donderdag een duurzaam modemerk aan je voor met deze week: Teym.

Teym

Teym is een kledingmerk opgericht in 2015, door Maxime Cartens. Het merk maakt duurzame producten van hoge kwaliteit, die ook nog onder goede omstandigheden zijn gemaakt. Omdat Teym geen gebruik maakt van tussenpersonen in het productie proces, is de kleding die Teym maakt ook nog eens betaalbaar.

Het is Teym’s missie om een garderobe te maken van perfecte klassiekers, zonder dat er een groot prijskaartje aan hangt. Ze produceren daarom in dezelfde fabrieken als verschillende luxe merken, maar omdat Teym via eigen kanalen haar producten verkoopt, slaat het merk onnodige kosten over en is het mogelijk om duurzame producten van hoge kwaliteit te verkopen voor een betaalbare prijs.

Om haar beloftes waar te kunnen maken heeft Teym bij elk product een transparant verhaal geschreven waarbij ze uitleggen welke fabriek ze gebruiken voor welk product, waarom ze voor deze fabriek hebben gekozen en hoe het proces te werk gaat.

Teym’s collectie bestaat nu nog alleen uit een parka, een tas, een merino sweater, een t-shirt en een sweatsuit, maar ze zijn van plan om die flink uit te breiden.

Wil je nou zien hoe de producten van Teym worden onderzocht, hoe ze werken aan innovatieve concepten en hoe ze hun magazijn beheren? Dan is er een mogelijkheid om langs te gaan bij hun open studio aan lepenplein 17 in Amsterdam. Meer informatie over het merk en hun producten zelf, vind je op hun site.

Het sustainable merk van vorige week vind je hier:

MaisonCléo: een duurzaam familie bedrijf.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites