Een eigen bedrijf in de mode-industrie? Zo kom je aan een naam!

Hoe tof is het om je eigen modemerk te lanceren? Vandaag de dag zijn er tal van kleinere merken op de markt, maar er is natuurlijk altijd plek voor meer. Maar het bedenken van een écht goede naam voor een kledingmerk wordt natuurlijk steeds moeilijker. Hoe zorg je ervoor dat je toch een perfecte naam realiseert voor jouw merk? We gingen op zoek naar antwoorden en volgens ons zijn dit de beste tips om een naam te bedenken voor jouw eigen modemerk.

Ga brainstormen met andere fashionliefhebbers

Wat is er nou leuker dan een gezellige brainstormavond samen met andere fashionliefhebbers. Waarschijnlijk heb je genoeg mensen in je vrienden- en familiekring die wel iets met fashion en kleding hebben. Tijdens deze brainstormsessie kun je gezellig met elkaar gaan zitten onder het genot van een hapje en drankje. Het grote voordeel van brainstormen is dat het vrij informeel is en je tal van ideeën kunt verzamelen. Schrijf daarom ook daadwerkelijk alle ideeën die voorbijkomen tijdens een brainstormsessie op. Ook al is het niet meteen iets waar jij zelf om staat te springen. Uiteindelijk is het jouw doelgroep die bepaald of jouw merk wel of geen succes gaat worden.

Wat ga je precies op de markt brengen?

Daarnaast is het ook aan te raden om alvast een stapje verder te denken dan je eigenlijk van plan was. Als je straks je eigen modemerk hebt, wat ga je dan op de markt brengen? En hoe ga je jouw kleding aan de man brengen? Ga je voor een webshop? Of kies je toch voor een fysieke winkel? Kies je voor duurzaam, ga je je alleen richten op fashion voor dames of ga je ook herenkleding verkopen? Of kom je met een innovatieve oplossing voor jeans? Daarnaast is het ook belangrijk om alvast na te denken over hetgeen dat je straks met je bedrijf wilt uitstralen

Maak gebruik van de merknamengenerator

Om een naam voor jouw kledingmerk te realiseren kun je er ook nog voor kiezen om een generator te gebruiken. Op het internet zijn generatoren te vinden waarmee je prima aan de slag kunt om jouw bedrijfsnaam verder vorm te geven. Het enige wat je hoeft te doen is het invullen van een aantal sleutelwoorden. Vervolgens gaat de computer automatisch voor je aan de slag met het bedenken van namen. Een ideale oplossing, toch?

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Heb je een bedrijfsnaam en een duidelijk idee wat je precies wilt gaan doen met jouw eigen fashionmerk? Dan kun je een afspraak maken bij de Kamer van Koophandel om jouw merk op te laten nemen in het Handelsregister. Een afspraak maken doe je gemakkelijk via de website.

Hou rekening met wet – en regelgeving

Daarnaast is het belangrijk om je van tevoren goed te verdiepen in de wet- en regelgeving met betrekking tot de verkoop van kleding en andere fashionitems. Om bepaalde zaken in Nederland te verkopen moet je namelijk voldoen aan wettelijke vereisten. Op de website van de Kamer van Koophandel vind je nog veel meer informatie over het opzetten van jouw eigen modemerk.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites