Zo kies je de perfecte trouwringen!

Het uitzoeken van trouwringen is een van de belangrijkste dingen bij de voorbereidingen op jullie bruiloft. Je wilt straks op de grote dag en daarna natuurlijk wel shinen met een prachtexemplaar. Een trouwring kopen doe je niet zomaar, dus hoe vind je nou de ring die perfect bij je past? Welke materialen zijn allemaal mogelijk? Geen zorgen! We vertellen je in dit artikel alles wat je moet weten over trouwringen.

Er zijn zoveel soorten trouwringen dat je soms door de bomen het ‘trouwringenbos’ niet meer ziet. Bij het kiezen van jullie ringen kijken jij en je partner natuurlijk naar je eigen  smaak en naar wat mooi om je vinger staat. Maar ook het materiaal van de ringen is belangrijk. Jullie willen natuurlijk wel dat de ringen jullie hele leven meegaan!

Goud: het meest gekozen materiaal voor trouwringen

Goud is van oudsher het meest gekozen materiaal voor trouwringen. De reden hiervoor is dat het een kostbaar en chique edelmetaal is dat altijd mooi blijft. Een gouden ring kun je ook altijd laten oppoetsen zodat hij weer glanst. Goud is wel kostbaar; aan een gouden ring hangt vaak een hoog prijskaartje. Iets om rekening mee te houden.

Zilver: een budgetvriendelijk kwaliteitsmateriaal

Een ander mooi materiaal waar trouwringen vaak van gemaakt worden is zilver. Zilver is goedkoper dan goud en kan goed worden bewerkt. Doordat een zilveren ring vaak wordt  afgewerkt met rhodium is er geen oxidatie en wordt hij niet dof of zwart. Het materiaal kan ook worden opgepoetst, dus de ring kan mooi blijven schijnen. Zilver is wel een wat zachter materiaal en daardoor kwetsbaar voor krasjes en slijtage.

Lees ook: 4 tips over hoe je sieraden kan combineren met jouw outfit

Platina: een goed alternatief voor goud

Trouwringen worden ook wel van platina gemaakt. Platina is een zeldzamer edelmetaal dan goud en daardoor ook vrij kostbaar. Het is een materiaal dat altijd zijn kleur behoudt, maar moeilijker kan worden bewerkt dan goud. Daar staat wel tegenover dat platina nóg minder snel krast dan goud.

Titanium

Trouwringen die zijn gemaakt van titanium staan bekend om hun huidvriendelijkheid en hoge draagcomfort. Titanium is heel stevig, maar tegelijkertijd heel licht. Titanium ringen zijn over het algemeen niet duur en dus heel geschikt als je een kleiner budget hebt. Doordat het materiaal zo stevig is, kan je een titanium ring gewoon omhouden als je veel met je handen werkt. Titanium is bestand tegen corrosie en krassen.

De zetting van je trouwring

Wil jij een steentje in je ring? Dan is het belangrijk om te letten op de zetting van je trouwring. Een goede zetting laat zien dat de ring van een hoge kwaliteit is. De steen is vaak het pronkstuk van de ring en door een goede zetting komt hij beter uit.

Zeker bij een grote en waardevolle steen wil je dat hij opvalt. Als de zetting goed is zit de steen stevig vast aan de ring. Je wilt natuurlijk niet dat je de steen verliest doordat de zetting niet goed is.

Waar je nog meer aan moet denken

Behalve de materialen en de zetting van de trouwringen zijn er nog heel veel andere dingen om te overwegen. Kiezen jullie bijvoorbeeld voor matchende ringen of juist niet? Wat worden de vorm en kleur van de trouwringen? Worden het bestaande ringen, of gaan jullie je eigen ring ontwerpen? Naar welke juwelier gaan jullie? En ga zo maar door.

Begin daarom je zoektocht naar de perfecte ring online: zo kom je erachter wat jullie wel en niet mooi vinden. Met die informatie kan een juwelier jullie nog beter helpen als jullie ringen gaan passen.

Geniet van de zoektocht!

Trouwringen uitzoeken is een van de leukste dingen die er is. Vergeet dus vooral niet om ervan te genieten!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites