5 geboden voor het dragen van felle lipstick

Nooit meer twijfelen over die prachtige felle kleur

De feestdagen komen er weer aan. Dan mogen we lekker uitpakken met onze kleding, maar ook met onze make-up. Felle lipstick staat tijdens de feestdagen niet mis. Toch vinden veel vrouwen het lastig om een felle lipstick te dragen. Draagbaar is het zeker zolang je jouw oogmake-up iets rustiger houdt. We zetten de 5 geboden voor het dragen van felle lipstick voor je op een rij, zodat je schaamteloos en foutloos een felle lipstick kunt rocken!

1. De verkeerde kleur kiezen

Helaas passen niet alle lipsticks bij iedere huidskleur. Het is dus handig om te weten welke kleur goed bij jouw huidskleur past (hier kom je daar achter). In een drogisterij of een make-up winkel kan je vaak ook om advies vragen, zo maak je sowieso de goede keuze. Als je een opvallende kleur lipstick wil, moet ‘ie natuurlijk wel goed staan om te kunnen rocken.

2. Peeling overslaan

Lipstick aanbrengen op droge lippen is echt een no go. Het zit niet mooi op je lippen en blijft op bepaalde plekken ‘vastklampen’ omdat het daar te droog is. Not so cool. Een peeling zorgt voor gladde lippen en een goede ondergrond voor je lipstick maakt een groot verschil. Je zult merken dat je bright lipstick hierdoor veel beter staat.

3. Geen primer gebruiken

We gebruiken primer ook bij foundation en oogschaduw, het zorgt ervoor dat de make-up langer blijft zitten, dus waarom zouden we het dan niet gebruiken bij lipsticks? Als je je lipstick wilt rocken tijdens een lange dag vol afspraken, is een primer een go. Je hoeft je lippenstift op deze manier niet iedere 10 minuten bij te werken (want je hebt wel andere belangrijkere dingen te doen)!

4. Lipliner achterwege laten

We schreven laatst al dat een lipliner voor vollere lippen zorgt, maar bij felle lipkleuren is het ook zeker een essential. Om er zeker van te zijn dat je een lipliner kiest die bij iedere lipstick past, kan je het beste een ‘invisible lipliner’ kiezen. Hij valt dus niet op maar voorkomt wel uitlopende lipstick. Our secret saviour!

5. Concealer vergeten

Je denkt misschien dat je concealer niet voor je lippen gebruikt, maar wel dus! Als je geen lipliner gebruikt maar toch lipstick draagt, is het handig om concealer mee te nemen in je make-up bag. Concealer is een fijn reddingsmiddel wanneer je lipstick een beetje is uitgelopen, maar dient ook als een goede basis om de huid rond je mond egaal te maken. Heb je een beetje lippenstift naast je lippen gesmeerd? Dan is een concealer de oplossing voor het egaliseren van de huid rondom je lippen. Weg met die vlekken! Shop hieronder je nieuwe felle lipstick:

 

Ook heel leuk voor de feestdagen:
> Deze lipstick verandert van mat naar glitter

Maak jij deze lipstick fouten?
> 5 lipstickfouten die (bijna) iedereen maakt

Concealer is goed voor heel veel dingen:
> 7 manieren om je concealer te gebruiken

PHOTO CREDITS: HARPER AND HARLEY

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites