Je herkent dit stomme probleem vast wel. Je zit nog in je badjas terwijl je je opmaakt, zodat je vlekken voorkomt in je kleding. Handig denk je, maar dan trek je je blouse over je hoofd aan… En ja hoor, hallo bruine vegen. Je trekt alles uit de kast en probeert je knappe blouse nog te redden, maar niets helpt. Don’t worry, wij hebben namelijk dé tips om die vervelende vlekken uit je kleding te krijgen. Yay!

Gebruik je een poeder foundation of een vloeibare (crème) foundation? Die vlekken haal je er op verschillende manieren uit. Maar dit geldt echter voor beide foundations: gebruik nooit, we herhalen, NOOIT make-up remover om de vlek te verwijderen. (Zo verwijder je waterproof make-up). Je denkt juist dat dit de meest logische stap is, maar je maakt de vlek alleen maar erger én groter.

Poeder foundation vlekken

Als je poeder foundation gebruikt, blaas je eerst het poeder van je kledingstuk af, zo ver dat kan. Daarna maak je een mengsel van witte wijnazijn en water. Mix het door elkaar en pak een lepel. Laat daarna wat druppels van je mengsel vallen op de foundation vlek. Wrijf voorzichtig met de lepel over de foundation vlek en herhaal het proces een paar keer. Gaat het er nog niet helemaal uit? Vervang dan de lepel voor een tandenborstel.

Vloeibare (en crème) foundation vlekken

Deze vlekken haal je er op een andere manier uit. En de saving angel is: scheerschuim! Ja echt, en het is onwijs makkelijk. Spuit wat scheerschuim op de foundation vlek en smeer het uit. Pak er een lepel bij en draai met de lepel rond totdat het goed in de vezels van de stof is getrokken. Spoel dan de plek goed uit met water. Is de vlek nog steeds zichtbaar? Voeg dan een paar druppels alcohol toe aan het scheerschuim en herhaal de handeling. Je zult zien dat jouw foundation vlek als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Ben je nog op zoek naar een goede foundation?
Dit is de foundation met de beste prijs-kwaliteitverhouding OOIT

Koop je vaak de verkeerde foundation?
> Zo maak je die fout NOOIT meer

Concealer maakt je gezicht nog meer flawless:
7 manieren om je concealer te gebruiken

PHOTO CREDITS HAPPILY GREY
(Visited 7.700 times, 1 visits today)