Geheimen van mensen die goed zijn in budgetteren

Er zijn mensen die áltijd de juiste dingen kopen, alles in de aanbieding scoren, onwijs goed zijn in sale shopping én ze houden altijd geld over aan het eind van de maand (hoe dan?!). Wij zijn stiekem wel een beetje jaloers op die mensen, en jij waarschijnlijk ook. Daarom hebben wij dé allerbeste geheimen van mensen die goed zijn in budgetteren op een rijtje gezet voor je! Helemaal handig nu je waarschijnlijk helemaal blut bent na die dure decembermaand…

Ze scrollen door hun bankrekening alsof het Instagram is
Deze mensen weten preciés, echt precies wat erop hun bankrekening staat. Ze checken hun uitgaven van dag tot dag en weten altijd waar ze aan toe zijn. De app Mint is zonder twijfel een van de handigste apps voor het beste overzicht van al je transacties, maar je bank heeft vast ook een handige app!

Bonnetjes bewaren (of foto van maken)
Waarschijnlijk bewaar jij al je bonnetjes van grote uitgaven wel, maar het is ook verstandig om dit te doen bij kleine uitgaven. Expensify is een gratis app waarvan je foto’s van bonnetjes kan maken om het te categoriseren. Hier kun je de prijs van de uitgave ook ’taggen’ in je foto van je bonnetje en zo kun je aan het eind van een week- of maand, bekijken wat je zwakke plekken zijn en waar je te veel (of onnodig) geld aan uitgeeft (€85,35 aan snacks, oeps). Zo kun je gemakkelijk je uitgaven aanpassen.

Ze stellen zich voortdurend bloot aan hun gewoontes…
Een succesvolle budgettering is heel makkelijk: bezuinig op bepaalde kosten. En nee, we hebben het niet over de grote zoals auto betalingen, creditcard rekeningen en zo, maar over kleine dingen die je niet meer nodig hebt. Heb jij al tijden een abonnement op een magazine maar lees je ‘m eigelijk nooit meer? Get rid of it! Kijk je eigenlijk nooit meer Netflix? Hup, abonnement opzeggen. Hetzelfde geldt voor de sportschool: sporten kun je ook buiten en heb jij de gym al 45 maanden niet bezocht? Je snapt het…

Zij leggen de nadruk op hun doelen
Lukt het sparen voor die geweldige designer tas al tijden niet? Of wil je nog steeds een tripje naar New York? Noteer elke maand een lijst van extra’s wat jij graag nog wil hebben, of wil doen en hang ze vervolgens ergens op een plek waar jij het elke dag ziet. Alleen ernaar staren elke dag zal je al helpen om betere beslissingen te maken op het gebied van uitgaven.

Ze doen niet een aankoop zonder te kijken waar ‘ie het goedkoopst is
Vooral tijdens het online shoppen zoeken ze eerst het hele internet af naar het desbetreffende item en checken ze waar hij het goedkoopst te shoppen is. Er is altijd wel ergens korting of een verkopen ze ‘m een stuk goedkoper. Ook googlen en zoeken naar een kortingscode werkt echt!

Ze onderhandelen
Pingelen, ze doen het altijd en overal. En, veel bedrijven verwachten eigenlijk ook dat je dat doet. Zelf gaan ze niet met aanbiedingen te koop lopen en ze strooien niet met kortingen. Maar als je je puppyogen en je liefste glimlach opzet bereik je veel! Is er een knoopje los bij die ene blouse? Vraag om korting!

Een buffer hebben ze ál-tijd!
Last but not least, ze hebben echt altijd een buffer want: sh*t happens

READ NEXT:


>