Gehuild? Zo ziet niemand het!

Het overkomt ons allemaal weleens. Tijdens een zielige film biggelen de tranen over je wangen, je ligt uren in bed te huilen nadat je vriendje het heeft uitgemaakt of je hebt een mega huilbui bij een crematie. Dat is helemaal niet erg en je moet het vooral laten gaan als je het voelt opkomen. Ondanks dat zo’n lekkere jankpartij soms heel erg oplucht, zijn we meestal minder blij met het resultaat op ons gezicht. Vaak krijg je last van rode dikke ogen en rode vlekken op je gezicht. En vergeet vooral niet die uitgelopen mascara. Gelukkig hebben we een paar tips voor je zodat het niemand opvalt dat je net gehuild hebt! En nee, het is niet zo voorspelbaar als een fashionable zonnebril opzetten.

  • Als je last hebt van rode ogen, en dus ook op je waterlijn, kun je een wit oogpotlood gebruiken. Zo krijg je een open blik en valt het rood niet meer zo op!
  • Last van dikke ogen door al je tranen? Leg twee lepels in de vriezer en leg ze later op je oogleden. Hiermee zorg je ervoor dat de zwelling minder wordt.
  • Moet je te lang wachten tot de lepels helemaal koud zijn? Maak een pot thee en drink lekker een paar glazen leeg, want dat is ook nog eens goed voor je huid. Daarna leg je de theezakjes op je ogen om de zwelling tegen te gaan. Zo heb je gelijk een relax momentje!
  • Zorg dat de aandacht niet naar je ogen gaat! Ga voor een felrode lipstick en niemand zal het over je ogen hebben.
  • Concealer is de beste vriend van je ogen na een huilbui. Zorg ervoor dat de kleur een tint lichter is dan je eigen huid. Zo krijg je namelijk een frisse blik en zo zie je er ook nog eens jonger uit!
  • Als je van tevoren weet dat er een moment gaat komen dat je in huilen uitbarst, gebruik dan geen poederproducten. Je tranen lossen de poeder namelijk op, waardoor je snel strepen op je gezicht krijgt.
Source: Happily Grey