Je kent het wel,  je hebt net je haar geverfd en je bent helemaal blij met je mooie kleurtje. Maar dan was je een paar keer je haren en de kleur is al helemaal vervaagd. Zo frustrerend, want naar de kapper gaan (dat moet je echt regelmatig doeen om deze reden) voor verven is duur én slecht voor je lokken! Daarom hebben wij voor jullie de tips hoe je jouw geverfde haar zo lang mogelijk mooi houdt! Easy peasy.

Shampoo
Don’t worry: je hoeft geen dure kleurhoudende shampoo te kopen. Je moet alleen voordat je je haar laat verven, niet je haar wassen met shampoo tijdens de laatste wasbeurt. Wanneer je dat wel doet blijven de oliën in je haar zitten waardoor de kleur je haar niet goed kan ‘pakken’.

Douchen
Laatst vertelden we jullie wanneer je het beste kunt douchen, maar als je met je koppie onder de douche staat, zorg er dan voor dat het water niet té warm is. Het is natuurlijk nooit goed voor je haar, maar voor gekleurd haar is het al helemaal schadelijk. Probeer niet te dicht met je hoofd onder de straal te staan om de uitdroging en vervaging van de kleur zo veel mogelijk te voorkomen.

Conditioner
Conditioner gebruiken is juist wel verstandig. Doe dit een paar dagen voordat je hairdo geverfd wordt. De conditioner laat veel vocht achter in je haar, waardoor je lokken de verf veel beter kunnen opnemen.

Hitte
Hitte is een van de hoofdredenen waarom je haarkleur snel vervaagt. Zoals de warmte van de zon, maar vooral van de hitte van de föhn, stijl- of krultang. Het beste is om je haar op te laten drogen aan de lucht. Heb je toch je stijl- of krultang nodig? Gebruik dan heat protectant spray tegen de hitte van de stylingapparaten. Je wilt natuurlijk wel je glanzende lokken behouden!

Kleur
Heb je van jezelf blond haar en wil je graag naar donkerbruin? Dit is natuurlijk wel mogelijk, maar de uitgroei is dan al snel zichtbaar waardoor je weer de kleur moet gaan bijwerken. Hierdoor blijft de kleur niet lang mooi én het is ook nog slecht voor je hairdo! Probeer dus niet te veel af te wijken van je eigen haarkleur en kijk goed welke haarkleur het beste bij jou past.

Vermijd chloorwater
Chloorwater laat je geverfde haarkleur ontzettend snel verkleuren, en dat wil je natuurlijk niet! Kun je er niet aan ontkomen? Doe je haar dan in een knot. Op die manier bescherm je je haar dan een stuk beter tegen verkleuring.

Succes, girls!

Source: Victoria Tornegren
(Visited 1,165 times, 1 visits today)