Zo behoud je voor altijd een mooie haarkleur

Dit scheelt je geld én teleurstellingen!

Ben je wel eens teleurgesteld geweest na het verven van je haar? Of je het nou thuis doet of naar een (dure) kapper gaat, het resultaat kan natuurlijk altijd iets anders uitpakken dan je in je hoofd had. Of je bent juist helemaal blij met je nieuwe kleur, maar na een paar keer wassen is de kleur al helemaal vervaagd. Zo frustrerend, want je haar verven is zeker niet gratis en ook niet heel goed voor de kwaliteit van je haar. Daarom hebben wij de tips om de mooiste haarkleur te krijgen én geverfd haar langer mooi te houden.

Shampoo

Don’t worry: je hoeft geen speciale kleurhoudende shampoo te kopen. Het is wel slim om je haar niet te wassen met shampoo voordat je je haar laat verven. Wanneer je dat wel doet, gaan de natuurlijke oliën uit je haar, waardoor je haar de kleur minder goed kan pakken. Ook is je hoofdhuid dan kwetsbaarder voor de verf. Na het verven is het ook beter om je haar zo weinig mogelijk te wassen. Ga in plaats daarvan bijvoorbeeld voor een droogshampoo.

Douchen

Als je gaat douchen na het verven van je haar, zorg er dan voor dat het water niet té warm is. Het is natuurlijk nooit goed voor je haar, maar voor gekleurd haar is het al helemaal schadelijk. Probeer ook niet te dicht met je hoofd onder de straal te staan om de uitdroging en vervaging van de kleur zoveel mogelijk te voorkomen. En ook heel belangrijk: borstel je haar niet als het nat is. Nat haar is namelijk erg kwetsbaar, waardoor je het beschadigd.

Hitte

Na het verven van je haar kun je je haren het best zoveel mogelijk rust geven. Door de warmte van de zon, je föhn of stijl- of krultang kan beschadigd haar extra snel afbreken. Ook is hitte een van de hoofdredenen waarom je haarkleur snel vervaagt. Het beste is om je haar op te laten drogen aan de lucht en om een week geen krul- of stylingapparaten te gebruiken. Heb je toch je stijl- of krultang nodig? Gebruik dan spray die je haar beschermt tegen de hitte. En bescherm je haar ook tegen de zon!

Kleur kiezen

Heb je van jezelf blond haar en wil je graag naar donkerbruin? Dit is natuurlijk wel mogelijk, maar de uitgroei is dan al snel zichtbaar waardoor je weer de kleur moet gaan bijwerken. Hierdoor blijft de kleur niet lang mooi én het is ook nog slecht voor je hairdo! Probeer dus niet te veel af te wijken van je eigen haarkleur en kijk goed welke haarkleur het beste bij jou past.

Vermijd chloorwater

Chloorwater laat je geverfde haarkleur ontzettend snel verkleuren, en dat wil je natuurlijk niet. Kun je er niet aan ontkomen? Doe je haar dan in een knot. Op die manier bescherm je je haar dan een stuk beter tegen verkleuring.

Verzorgen

Het is heel belangrijk dat je je geverfde haar goed verzorgt. Gebruik bijvoorbeeld een haarmasker of een serum om je haar te voeden. Wil je je haar wassen tussen twee verfbeurten in? Ga dan voor een sulfaatvrije shampoo.

Heb je nog wat inspiratie nodig?
5 haarkleurtrends die GROOTS worden dit jaarBad hair day? Not anymore!
> Geen zin om je haar te doen? Zo verberg je die bad hair day

En het is zó simpel..
> Zo wordt je haar in no-time mooier én minder snel vet

PHOTO CREDITS: JOLIELOTTheme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites