Na de een zon-, zee-, strandvakantie is je haar zwaar beschadigd. Je haren raken sneller uitgedroogd door de zon, het chloor beschadigd je haar en het zeezout maakt je haren stug. Daarom hebben wij vijf tips voor gezond en glanzend haar na een zonnige vakantie.

1. Olijfolie in je haar smeren

Wil jij prachtige gezonde lokken? Dan raden wij je aan om voordat je gaat slapen olijfolie in je haar te smeren. Je haar wordt hierdoor dik, gezond en sterk. De olie dringt door tot diep in het haar en maakt het van binnenuit sterker. De volgende dag moet je je haar goed wassen anders blijft het namelijk vettig. Of probeer Gisou, de haarolie van Negin Mirsalehi. Er zitten alleen natuurlijke producten in zoals honing, kokosolie en amandelolie.

2. Gebruik je stijl- of krultang zo min mogelijk

De warmte van een stijl- of krultang beschadigt het haar een droogt het uit. Je haren kan je ook krullen door te vlechten, met papillotten of zelfs met schuursponsjes. Kan je het echt niet laten? Geef je haren dan altijd de dag daarna rust.

3. Een masker op warme haren aanbrengen

Gebruik na het wassen van je haren een hydrateren haarmasker. Stap uit de douche en verwarm je haren met een föhn. Hierdoor gaat je haarschacht openstaan en dringt het voedende masker door tot in de puntjes. Spoel na tien minuten het masker uit met koud water. Hier gaat je haar mooi van glanzen.

4. Ga naar de kapper

Plan een afspraak in bij de kapper voor wanneer je net terug bent van vakantie. Niet alleen heerlijk om even verwend te worden, het is ook goed om die dode puntjes af te knippen. Dit geeft je hair do weer een boost en een frisse uitstraling.

5. Was je haar minder vaak

Als je op vakantie bent geweest was je je haren waarschijnlijk vaker dan gebruikelijk. Na een lange dag op het strand, in de zon en in het water (chloor of zeezout) is je haar snel uitgedroogd en stug. Het is heerlijk om dan je haren te wassen en te stylen zodat je die avond weer op zijn mooist de deur uitkan. Probeer als je terug bent wat minder vaak je haren te wassen. Gebruik eventueel wat droogshampoo als het echt nodig is en probeer het wassen zo lang mogelijk uit te stellen.

READ NEXT:
Zo zit je haar geweldig zonder het te föhnen!
Zo kom je erachter of kort haar jou staat!
Last van haaruitval? Zo kom je er vanaf!

(Visited 1 times, 1 visits today)