De alcoholische drankjes die wel en niet slecht zijn voor je huid

Let's get the party started...

Tijdens een feestje of een avondje stappen gaan er de nodige drankjes doorheen. En met de feestdagen in het vooruitzicht, zullen alcoholische drankjes bij het kerstdiner vast ook niet ontbreken. Alcohol is helaas niet de best friend van een mooie huid.

Nu is een watertje in onze hand misschien niet de meest gezellige oplossing, (ook al weten we wel dat het goed voor ons is). Daarom hebben we voor jou: alcoholische drankjes op volgorde gezet van niet zo slecht tot erg slecht voor je huid. Zo kan je voortaan een verantwoorde keuze maken. 😉

1. Champagne

Jij kan met een gerust hart tijdens oud en nieuw een glas champagne drinken. Doordat deze feestelijke versnapering in die (o zo mooie) lange glazen wordt geserveerd bevat het drankje maar 95 calorieën. Daarnaast zitten er antioxidanten in champagne die hart- en vaatziekten tegengegaan. Fijn!

2. Bier

Hoewel bier wel wat zout bevat, is het stiekem ook best goed voor je. Bier bevat namelijk antioxidanten die huidveroudering tegengaan en zorgen voor een stralende huid. What!? En daarbij bevat bier ook minder alcohol dan véél andere drankjes. Je drinkt er vaak ook minder van wat er voor zorgt dat je minder uitdroogt, en je huid dus ook minder.

3. Wodka tonic en gin tonic

Wodka en gin tonic horen zeker thuis in dit rijtje. Why? Eén glas wodka bevat maar ongeveer 60 calorieën. En gin tonic bevat heel veel natuurlijke producten én vitamine C (en met een schijfje citroen of limoen erbij nog een beetje extra). Die jeneverbes in gin tonic zit ook nog eens vol met antioxidanten. Van deze twee drankjes krijg je ook minder snel een kater en ze bevatten weinig suiker en zout.

4. Tequila

Tequila bevat minder suiker dan véél andere alcoholische drankjes. Hierdoor krijg je minder snel last van onzuiverheden. Als je zout bij de tequila skipt, heb je ook nog eens minder kans op een kater de volgende dag. Ga liever niet voor vele tequila shotjes, dan zorgt de grote hoeveelheid wel voor een slechte huid.

5. Rode wijn

Rode wijn is, op het gebied van alcoholische drankjes, geen verkeerde keuze. Rode wijn bevat per glas zo’n 155 calorieën (tegenover 640 calorieën in een Piña Colada). Daarnaast word je beter beschermd tegen hart- en vaatziekten en verhoogt rode wijn je libido. Lees hier nog meer voordelen van rode wijn. Wat wel een klein nadeel is, is dat rode wijn wat roodheden in je gezicht kan geven. En dat is wel iets minder fijn voor een mooie huid.

6. Witte wijn

Heb je ook altijd hoofdpijn de ochtend nadat je flink wat witte wijn gedronken had? Is niet zo gek. Daarnaast is witte wijn ook niet geweldig voor je huid. Oh no…  In witte wijn zitten behoorlijk wat suikers die je huid er minder mooi uit laten zien. En veel suikers kunnen er ook voor zorgen dat je sneller rimpels krijgt. In witte wijn zitten helaas geen producten die echt goed zijn voor je. Just so you know. Het betekent natuurlijk niet dat je witte wijn altijd moet inruilen voor rode wijn 😉

7. Mojito

Deze suikerbom is behoorlijk slecht voor je huid. De vele suikers zorgen nog sneller voor huidveroudering en rimpels. Drink dit zoete drankje dus liever echt met mate als je bang bent voor rimpels. Je kan ook sneller last krijgen van puistjes in je gezicht.

8. Margharita

In dit drankje zitten niet alleen véél suikers, er zit ook nog eens veel zout in. En dat is geen fijne combinatie voor je huid… Je gezicht kan er de volgende ochtend zelfs wat gezwollen uitzien hierdoor. En rimpels zijn hier ook het gevolg van op den duur.

Heb je toch vaak een kater na een avond uit?
Zo sta je toch nog fris op na het drinken

Ben je gek op gin tonic?
5x waarom Gin Tonic gewoon hartstikke goed voor je is

Wil je katers voorkomen?
> Er bestaat dus katervrije drank (met alcohol!)

PHOTO CREDITS: NATASHAOAKLEY

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites