Girl problems at the Gym: Work That Es helps out!

Goed voor de dag komen in de sportschool (voor én na het sporten), is het haalbaar? Wat ons betreft wel, maar hoe denken de knapste sport-chicks er eigenlijk over?

Drijfnat van het zweet, zonder make-up en met haar dat vastgeplakt zit aan je voorhoofd kijk je in de spiegel. Vanmorgen, toen je in je leren broek, op je knapste hakken en met een oversized coat hipperdepip de deur uitstapte, voelde je je toch echt een stuk aantrekkelijker. En ook al voel je je ontzettend goed over het feit dat je jezelf net compleet hebt afgebeuld en voel je de sixpack al naar de oppervlakte komen, dit kan vast anders. Of niet? Ook op de MonStyle redactie hebben we regelmatig discussies over hoe je een beetje knap voor de dag komt op de sportschool. Omdat we denken (weten!) dat we niet de enige zijn die ons bezighouden met deze ‘meisjes-dingen’ besloten we om hulp in te roepen van de experts. Er zijn namelijk zát knappe, sportieve, fashion-minded vrouwen die bakken vol tips hebben. Deze week schakelen we de hulp in van Esmée van Rijn van Work That Es.

Work That Es

Esmée van Rijn (25) startte 1 januari 2013 haar blog Work That Es om uitleg te geven over een gezonde levensstijl die voor iedereen toepasbaar is. Ze is geen sportinstructeur, voedingsdeskundige of personal trainer, maar een normale jonge meid met een baan, een druk sociaal leven en, zoals ze zelf zegt, een lichte social media verslaving. Ze sport zodat ze lekkerder in haar vel zit en omdat ze zichzelf er dan beter uit vindt zien. Daarnaast krijgt ze veel energie van haar kracht- en bokstrainingen. Naast haar werk als freelance journalist schrijft ze meerdere keren per week een artikel voor haar eigen site, houdt ze een dagboek bij voor vrouwen.nl, een column voor ze.nl en organiseert ze zo nu en dan bootcamps. Een bezig bijtje dus! Wij zijn erg benieuwd hoe zij omgaat met echte meisjes-problemen. 

workthat-es

Als je gaat sporten, draag je dan wel of geen make-up? Zo ja, heb je favoriete producten?

Ik draag altijd een natuurlijke, minerale foundation van Mineralogie. Ik heb vrij heftige acne-littekens (waar ik ook wel eens over schrijf op mijn site) en ik draag dan ook alleen make-up om die te verbergen. Minerale make-up is waterproof en beschermt daarnaast je huid ook nog eens dus ik durf daar goed mee te sporten. Mascara en eyeliner laat ik achterwege. 

We gaan er even van uit dat je een sportbeha draagt tijdens het sporten. Heb je een favoriet? Uit ervaring weten we dat een sportbeha je borsten nogal plat kan drukken. Doe jij daar iets aan? Draag je bijvoorbeeld een gewone beha onder je sportbeha of is dat echt not done?

Zonder sportbeha ga ik niet eens sporten! De fijnste beha’s zijn van Shockabsorber, die zijn onwijs zacht en geven enorm veel steun. Vooral bij het rennen draag ik dat merk graag. Ik draag nooit een gewone beha onder mijn sportbeha, dat zweet veel te heftig en zo’n beugel lijkt mij niet comfortabel. Van het platdrukken heb ik niet zoveel last aangezien ik vrij veel volume heb (om het maar netjes te zeggen). 

Van sporten wordt je haar snel vet, maar het is niet zo goed voor je haar om het veel te wassen. Hoe zit dat bij jou? Wat doe jij om je haar fris en fruitig te houden?

Het haar-wassen is een hel door het sporten! Ik was mijn haar om de dag en weiger het vaker te doen. Als ik merk dat het toch vettig is door het sporten draag ik een pet of gebruik ik droogshampoo. 

Wat doe je tegen zweten? Heb je tips & trucs? Favoriete producten?

Gelukkig zweet ik niet zoveel, dus helaas kan ik je niet helpen aan mind blowing tips. Ik draag een normale deodorant (geen spuitbus want dat is slecht voor het milieu) naar de sportschool en zweet alleen een beetje onder mijn borsten.

Als je even geen tijd hebt en je benen niet hebt kunnen scheren, hou je daar dan rekening mee? Draag je dan geen korte broek?

Wat een leuke vraag! Ik draag inderdaad alleen een korte broek als mijn benen geschoren en verzorgd zijn. Anders ga ik gerust extra warm gekleed in een lange tight!

Als sportieve, aantrekkelijke vrouw móet je haast wel aandacht krijgen van veel mannen tijdens het sporten. Wat zijn jouw tips & trucs om te voorkomen dat er 30 mannen om je heen draaien?

Vooral in de eerste maanden voelde ik me geïntimideerd door de starende mannen. Maar naarmate ik zelf meer kennis en ervaring kreeg werd ik zelfverzekerder. Dat ze kijken omdat ze me knap zouden vinden vind ik alleen maar een compliment. Ik heb wel eens gehad dat een man me overal volgde en bleef staren en daar heb ik toen wat van gezegd. Met een glimlach kun je alles zeggen! De beste truc om het te voorkomen is om het te negeren…

Ga je in je sportkleding over straat (heen- of terugweg gym) of kleed je je om? 

Ik ga altijd in mijn sportkleding over straat. In het weekend ga ik zelfs zelden in iets anders gekleed. Vaak vragen mensen of ik onderweg ben naar de sportschool en meestal is dat niet zo! Het zit gewoon heel fijn en zolang het schoon is, is het de fijnste kleding die er is! Ook douche ik nooit op de sportschool, ik stap ‘vies’ de auto in en douche thuis uitgebreid in mijn eigen douche! 

Als je je sportkleding aan trekt, stel je dan bewust een set samen (zoals je met ‘gewone’ kleding ook zou doen) of trek je aan wat schoon is? Hoe ga je te werk?

Mijn sportoutfits match ik altijd. Ik heb zoveel sportkleding dat dat ook niet heel moeilijk is. Soms heb ik geen zin in al die felle kleuren en ga ik voor een all black everything look. Ik kies wel vaak voor een contrasterende sportbeha, omdat ik vind dat die best gezien mag worden. 

Hoeveel geld geef je maandelijks uit aan sportkleding? En hoe staat dat in verhouding met wat je aan ‘normale’ kleding uitgeeft? 

Eerlijk gezegd besteed ik geen euro aan sportkleding. Ik heb de mazzel dat ik het meeste krijg (love my job!) en als ik een maand niks krijg, teer ik op mijn (inmiddels flink uit de kluiten gewassen) collectie. Soms koop ik sportsokken of felgekleurde veters die ik dan vervang in mijn sportschoenen, maar daar blijft het bij.

Zijn er wat jou betreft do’s of don’ts als het aankomt op sportkleding? Wat kan er echt niet?

Ik zou iedereen aan willen raden geen grijs te dragen. Zweet + grijs = drama! Dit geldt zowel voor je broek (bilspleetzweet!) als voor een shirt (klotsende oksels!), je ziet echt alles. Zwart kan wat mij betreft altijd en strak of oversized maakt ook helemaal niet uit. En dames, let op die cameltoe

Voor dagelijkse inspiratie, tips, work-outs, foto’s, healthy recepten en nog veel meer volg je Esmee van Work That Es op haar blog of op instagram!Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites