Goede fashion voornemens voor 2015

1 januari is hét moment van de goede voornemens. Stoppen met roken, gezonder eten, meer sporten; ieder jaar proberen we het weer. En daar is niks mis mee! Sterker nog, laten we daar nog een type goede voornemens aan toevoegen: de goede fashion voornemens. Wat ga je dit jaar wel of juist niet meer dragen, hoe krijg je je kast eindelijk op orde en is er nog iets om aan te werken? Om je alvast een duwtje in de goede richting te geven hebben wij 10 (volgens ons belangrijke) goede fashion voornemens voor je op een rijtje gezet. Heb je wat toe te voegen? Graag! Laat het ons weten in de comments…

Goede fashion voornemens voor 2015

Wat we vooral wel gaan doen:

  • Investeren in goede, mooie wardrobe essentials. Uiteindelijk ben je namelijk echt goedkoper uit als je in eerste instantie iets meer uitgeeft aan kwalitatief betere items dan als je steeds weer items koopt die je na een paar keer wassen weg kunt gooien. Items die tijdloos zijn en waarvan je denkt dat je ze over een jaar (of meer) nog steeds gaat dragen zijn het écht waard!
  • Accessoires gebruiken om je outfits net dat beetje extra te geven. Nee, je hoeft jezelf niet meteen als kerstboom op te tuigen maar een knappe statement ketting of het dragen van één oorbel (super rock ’n roll!) is zeker het proberen waard.
  • Kleur integreren in je garderobe. Ook al zijn we hartstikke gek op zwart, een beetje kleurgebruik maakt je garderobe een stuk interessanter. Durf ook te spelen met verschillende kleurencombinaties (lees hier alles over de mooiste combinaties van dit moment!). En als je dan toch bezig bent, een glitter hier en daar kan ook geen kwaad. Ook als het geen kerst is!
  • Ben jij geen held op hakken? Dan is 2015 hét jaar om daar verandering in aan te brengen. Er is namelijk niks vrouwelijk, sexier of soms zelfs stoerder dan een vrouw op een paar killer heelsJe kunt hier lezen hoe je het beste op hakken kunt lopen en hier hoe je nooit meer pijn in je voeten krijgt van hakken!
  • Je garderobe zo samenstellen dat je nooit meer hoeft te roepen dat je niks hebt om aan te trekken. Hoe je dat doet lees je hier!

Wat we vooral niet meer gaan doen:

  • Mode te serieus nemen. Natuurlijk is mode hartstikke belangrijk en kun je door middel van de juiste kleding een hoop bereiken maar laten we vooral ook de lol er van inzien!
  • Laten we massaal stoppen met het dragen van jassen met bontkragen. Echt, in de fik ermee. Ten eerste kun je eigenlijk met goed fatsoen niet meer met écht bont aan komen, ten tweede heeft de jas-met-bontkraag zo’n negatief imago gekregen dat je niet eens moet willen om daar mee geassocieerd te worden.
  • Het klakkeloos kopieren van trends. Trends zijn er ter inspiratie en kun je integreren in je garderobe als zij bij je passen. Laat je dus vooral inspireren door al het moois dat je voorbij ziet komen op de catwalk en geef er je eigen draai aan.
  • Onszelf te veel beperkingen opleggen. Er zijn namelijk heel veel oplossingen voor zogenaamde problemen. Heb je het idee dat je dikker lijkt in oversized knitwear? Manon legt hier uit hoe je dat voorkomt. Ben je lang en denk je dat je daarom niet op hakken zou kunnen (mogen?) lopen? Onzin! Manon legt hier uit waarom…
  • Miskopen plegen. Hartstikke zonde van het geld en niet nodig. Lees hier hoe je miskopen voortaan voorkomt!