Hacks om goedkoper te vliegen

Van plan om een stedentrip te doen of rond de kerst naar Londen te gaan? Lucky you! Toch is het vervelend dat vluchten vaak zo duur zijn… Heel herkenbaar. Gelukkig zijn er wat simpele tips and tricks waardoor jij veel minder kan uitgeven dan de andere passagiers. Check ons lijstje met dé hacks om goedkoper te vliegen.

Boek tickets zo’n 6 weken voor je trip. Dan schijnen ze het goedkoopst te zijn.

Vertrek nooit op een zondag. Dit schijnt namelijk de duurste dag te zijn als je een weekendtrip in de planning hebt staan, kijk dan of het goedkoper is om een dag eerder heen te vliegen of een dag later terug te gaan.

Woensdag is de beste dag om te boeken. Doe dit vooral ’s ochtends want ’s avonds is het nog ietsje duurder.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Vliegtuigmaatschappijen sturen wekelijks namelijk emails met de beste aanbiedingen. Misschien zit er voor jou ook iets tussen!

Zit je met een krap budget waardoor je niet veel geld uit kan geven aan een vlucht? Dan is deze website de uitkomst. Hier kan je namelijk aangeven wat je budget is. Zodra er een vlucht is van jouw budget, krijg je een mailtje. Slim!

Kies niet voor een website die eindigt met .nl maar met die van het land waar je heen wil. Dit is namelijk vaak goedkoper dan wanneer je het vanuit eigen land boekt.

Check nooit dagen achter elkaar de vlucht die je wil boeken. Dit ziet de website en maakt hier misbruik van. Zo laat je namelijk zien dat je interesse hebt en dat je graag wil boeken. Plots is je vlucht een stuk duurder. Mysterieus…

Overstappen is vaak goedkoper dan een rechtstreekse vlucht. Het duurt misschien wel langer, maar dan kan je ook weer zeggen dat je twee landen bent geweest. Zo, twee vliegtuigen in één klap.

Kies niet standaard voor Schiphol maar kijk eens een keer naar de vluchten vanaf buitenlandse vliegvelden zoals Brussel of Dusseldorf. Scheelt geld!

READ NEXT:
5 gouden online shopping tips die je tijd en geld besparen
Een nieuwe garderobe zonder geld uit te geven!
Items just from the catwalk, shop hier de budget versies

Source: Sincerely Jules