Handige haar tips in geval van nood

Is het jou ooit wel eens overkomen dat je vers gekrulde kapsel compléét door een stortbui werd verwoest, terwijl je nog een hele lange, maar vooral belangrijke dag voor boeg had? Ons wel. Meerdere keren zelfs! Wat je dan doet? Je redt wat er te redden valt. Helaas zijn we niet al-tijd zo slim om voorbereid de deur uit te gaan… Hoe fix je je haar in zo’n noodgeval? Vandaag vertellen wij het aan jou!

Handige haar tips in geval van nood

Situatie #1: wanneer je niets bij je hebt

Als je alleen een paar handen en het dichtstbijzijnde toilet tot je beschikking hebt, kun je het volgende doen: gooi je haar naar voren and schud het met je handen uit. Maak vervolgens je handen nat en masseer hier je hoofdhuid en de uiteindes van je lokken mee, dit creëert lekker veel volume. Bovendien stimuleert een beetje water de oliën en de eerder gebruikte styling producten in je haar, waardoor je een iets minder ingezakte coupe krijgt. Wat je eventueel ook nog kunt doen is je haar vochtig maken en de plukken rondom je vingers draaien. Op die manier creëer je heel makkelijk een volumineuze slag in je haar!

Situatie #2: wanneer je alleen make-up bij je hebt

Perfect! Make-up kun je namelijk ook gewoon in je haar gebruiken (zo zie je maar, met een beetje improvisatie kom je al een heel eind)! Gebruik oogschaduw (of een beetje gezichtspoeder) om de textuur van je haar iets steviger te maken en je haar een flinke boost te geven. Let wel even op dat je een kleur gebruikt die dicht bij je eigen haarkleur ligt. Is je haar pluizig? Gebruik een beetje lotion (als je dit heel toevallig ook in je beautycase bewaard) om je haar weer glad en glanzend te maken! Hier vind je dé tips tegen statisch haar!

Situatie #3: wanneer je alleen een paar schuifspeldjes en een elastiekje bij je hebt

Of vraag een van je vriendinnen of zij misschien iets van een elastiekje bij zich hebben. Wat je dan namelijk kunt doen is je haar in een klassieke knot knopen. Hoe je dat doet? Je bekijkt de tutorial hier!

P.S. Sta je op een feestje en heb je toevallig een fles champagne tot je beschikking? Gooi die dan in je haar! Je leest hier waarom…