Bestaat er zoiets als een lekkere healthy brownie? Jazeker, met dit receptje maak je in een paar minuten een geweldige lekkere volledig guilt-free brownie waar je zonder enig schuldgevoel best één of twee of drie stukjes extra van mag pakken! Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

3 eetlepels cacao poeder

3 eetlepels geraspte kokos

250 gram dadels (je kunt ook gedroogde vijgen gebruiken als je niet van dadels houdt)

100 gram noten (ik heb rauwe en gepelde amandelen gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld walnoten of hazelnoten)

3 eetlepels lauwe en gesmolten kokosolie

1 eetlepel ahorn siroop

Een keukenmachine of staafmixer

 

Bereidingswijze:

Snij de dadels of vijgen in kleinere stukjes en voeg ze vervolgens samen met de noten, 2 eetlepels kokos (bewaar 1 eetlepel voor garnering) en 3 eetlepels cacao poeder in de keukenmachine (of een hoge bak waar je met een staafmixer goed bij kan). Maal het mengsel tot een grove massa van kleine stukjes. Verwarm een paar minuten op een laag vuurtje een flinke klont kokosolie en voeg 3 eetlepels gesmolten olie toe aan de mix en daarna een eetlepel ahorn siroop. Mix de olie en siroop goed door het mengsel tot het stroperig en vettig is. Schenk de massa in een platte schaal en duw met de achterkant van een lepel de mix tot een platte brownie. Zet de schaal een uurtje in de koelkast om op de stijven en strooi er om het geheel nog vrolijker te maken de overgebleven eetlepel kokos overheen. Klaar is je gluten en suikervrije healthy brownie! Nom-nom-nom!

 

 

(Visited 219 times, 1 visits today)