Ben jij die boterham met kaas voor je lunch ook zat en wil je graag een keer iets nieuws proberen? Geen probleem wij hebben hier heerlijke recepten gevonden die jij mee kan nemen als lunch. Je kan ze gemakkelijk voor bereiden op je vrije zondag zodat jij de lekkerste lunch hebt van je collega’s.

Griekse yoghurt met kip salade sandwich

Ingrediënten:
240 gram kip.
120 gram gesneden rode ui.
120 gram gesneden appel.
120 gram druiven door de helft.
60 gram gedroogde cranberries.
60 gram gesneden amandelen.
120 gram Griekse yoghurt.
1 eetlepel citroensap.
1/2 theelepel knoflook poeder.
Zout en peper op smaak.
8 plakjes brood of een ander brood naar keuze.
Blaadjes sla.

Meng alle ingrediënten behalve de sla en sneetjes brood in een kom en mix en prak het tot het een mooi geheel is. Pak de sneetjes brood en beleg deze eerst met de blaadjes sla en daarna de kip salade. Nu heb jij voor de lunch een heerlijk broodje met zelf gemaakt kipsalade.

Geroosterde veggie pita’s met avocado dip

Ingrediënten:

Avocado dip:
2 rijpe avocado’s.
1-2 teentjes knoflook.
2 eetlepels olijfolie.
2 eetlepels water.
Handjevol koriander.
1/2 theelepel zout.
1 theelepel komijn.
Een halve serrano peper.
Sap van een limoen.

Geroosterde groenten:
2 hoofden van de bloemkool, in kleine stukjes gesneden.
2x 396 gram kikkererwten.
1-2 theelepels chilipoeder.
1-2 theelepels garam massala poeder.
1/2 theelepel cayenne peper.
Olijf olie.
Zout en peper.
8 kleine tarwe pita broodjes.
Griekse yoghurt.

Groente: Verwarm de oven op 200 graden. Dep de bloemkool en kikkererwten droog met keukenpapier verdeel hierna de groente over een bakplaat. Giet rustig olijf olie over de groente en gooi daarna alle kruiden over de groente heen. Schud de bakplaat voorzichtig heen en weer zodat alles goed verdeeld wordt. Zet het in de oven voor 15-20 minuten. Roer hierna over de bakplaat zodat alles omgedraaid wordt en laat dit weer 15-20 minuten in de oven. De groentes moeten hierna goudbruin zijn.

Avocado dip: Terwijl de groentes in oven zit kun je alvast de avocado dip maken. Pureer alle ingrediënten
in een mixer tot het een mooi egaal geheel is en klaar is de avocado dip.

Opmaak: Leg de pita broodjes klaar en verdeel hierover de avocado dip. Leg hier overheen de groentes en top het met Griekse yoghurt. Als je wil kan je er nog extra kruiden overheen doen zoals koriander, peper en zout.

Kalkoen panini

Ingrediënten:
3 theelepels Griekse yoghurt.
3 theelepels grofe mosterd.
2 volkoren panini broodjes.
85 gram kalkoen filet.
Plakjes kaas naar keuze.
1/2 appel gesneden.
30 gram rucola sla.

Roer de yoghurt en mosterd samen in een kom. Verdeel dit over de panini. Beleg het daarna met de kaas, kalkoen, appel en rucola. En klaar is je heerlijke panini. Verwarm tijdens je pauze het tosti apparaat en verwarm hierin je broodje. Haal hem eruit wanneer die mooi knapperig is en de kaas gesmolten is.

Korean beef meal prep bowls

Ingrediënten:
4 kopjes rijst.
2 knoflookteentjes fijn gesneden.
2 theelepels gember fijn gesneden.
2 theelepels sesamolie.
1/3 kopje soja saus
1 1/2 eetlepel honing.
1/2 ui gesneden.
1/4 theelepel zout.
1 pond mager rundvlees.
1 komkommer gesneden in plakjes.
1 eetlepel rijst azijn.
1 theelepel honing.
1/4 theelepel rode peper vlokken

Topping:
Sesam zaadjes.
Bosui gesneden.
Gochujang sauce (een soort pasta van chili pepers)

Kook de rijst volgens de verpakking. Ga verder met het bereiden van het rundvlees. Pak een kom en doe daar de knoflook, gember, 1 theelepel sesamolie, soja saus en honing in. Roer dit goed door. Verhit 1 theelepel sesamolie op een middelmatig vuur. Zodra de pan warm is voeg je de ui en een beetje zout toe. Laat dit op een zacht vuur 5 minuten opstaan. Voeg daarna het rundvlees toe in de pan en pak een spatel om dit goed uit elkaar te halen. Bak dit rul tot het gaar is. Voeg daarna het mengels toe wat je aan het begin gemaakt hebt. Bak dit samen 5 tot 7 minuten. Doe de gesneden komkommer in een kom met de rijst azijn, honing en rode pepervlokken. Meng dit door elkaar heen.

Pak de bakjes waar je het gerecht in wil maken en doe in elk bakje 1 kopje rijst, 1/2 kopje vlees en een 1/2 kopje komkommer. Beleg dit eventueel nog met sesamzaadjes, bosui en gochujangsaus.

Poké bowl met mango, tonijn en quinoa

Dit is wat je nodig hebt:

– 400 á 500 gram sushi tonijn
– quinoa
– een halve avocado, gesneden
– een halve mango in blokjes gesneden
– een wortel
– een kleine komkommer
– een eetlepel sesamolie
– 2 eetlepels sojasaus
– een eetlepel rijstwijn
– rode pepervlokken
– 2 eetlepels verse sinaasappelsap
– bosuitjes
– geroosterde sesamzaadjes en furikake

En zo maak je het:

  1. Snij de tonijn eerst in stukjes en doe ze in een kleine kom.
  2. Doe de sesamolie erbij en de rijstwijn en zet de kom hierna opzij
  3. Begin de poké bowl te vullen met de quinoa onderop. Doe hierna de overgebleven ingrediënten in een kleine kom en doe dit over de tonijn.
  4. Garneer het met sesamzaadjes en de furikake. Doe als laatste de gesneden bosuitjes eroverheen.
  5. Eet hem meteen op!

 

Hopelijk hebben wij je zo genoeg inspiratie gegeven voor een lekkere en gezonde lunch. Alvast eet smakelijk.

 

Nog meer lekkere lunch recepten vind je hieronder.
3 megalekkere poké bowl recepten die je nu wil proberen
.

Voor de lunch: 11 overheerlijke tosti-recepten.

 

PHOTO CREDITS: UNKNOWN

(Visited 1 times, 1 visits today)