Het is niet goed om iedere dag dezelfde schoenen te dragen

Je hebt vast ook wel een favoriet paar sneakers, hakken of laarsjes in je kast staan. Draag je jouw paar Nikes, Stan Smiths of Puma’s ook het liefst iedere dag? Omdat ze zo lekker zitten, of omdat ze overal bij te combineren zijn. Think twice. Iedere dag dezelfde schoenen dragen is eigenlijk helemaal niet goed voor je. Dit is waarom:

Hygiëne

Om zweetvoeten tegen te gaan (zo kom je er vanaf) zou je er goed aan doen om je schoenen vaker te wisselen. Het is ten eerste een stuk hygiënischer, want transpirerende voeten ga je helaas bijna niet tegen. Ook de beste voorzorgsmaatregelen zoals poeders en spraytjes tegen zweetvoeten kunnen niet op tegen het afwisselen van je schoenen.

Langer plezier

Wanneer je voeten beginnen te transpireren, worden je schoenen als het ware een spons. Dit is niet goed voor het materiaal van de schoen. Ook kan de vorm van je schoenen veranderen als je iedere dag dezelfde draagt. Wanneer je je schoenen na een dag dragen even opzij zet, kunnen ze goed aan de lucht drogen, en dit zorgt ervoor dat het materiaal niet verslechterd. Zo heb je langer plezier van je schoenen.

Treat your feet right

Hiernaast zou je met het wisselen van je schoenen nog een ander probleem aan kunnen pakken. Heb je na een dag op je werk ook zere voeten en in de avond nog een afspraak met een vriendin? Probeer dan zeker na je werk eens een ander paar schoenen aan te doen. Je geeft je voeten op deze manier even rust, doordat de druk dan op een andere plek van je voet komt te liggen.

Heb je dus nog een leuk paar schoenen op het oog? Dan is dit je excuus. Met een extra paar schoenen blijven je andere paren mooier en zul je nog meer leuke outfit combinaties kunnen maken. Wij hebben hier alvast een aantal mooie exemplaren voor je uitgezocht! 

Meer tips over schoenen
Zo gaan je schoenen niet stinken
De schoen die je onder je flared jeans moet dragen

[show_boutique_widget id=”631700″]

PHOTO CREDITS: EMILY_LUCIANO