Het leven wordt makkelijker na je 20’s

In je twintigere jaren voel je een continue druk, right? Je wordt volwassen, moet volwassen dingen doen zoals rekeningen en huur betalen, een carrière starten en geld besparen. Het is wat. En dan probeer je tussendoor ook nog de te vinden.

Maar don’t worry, want het kan alleen maar beter worden vanaf nu. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de periode tussen je tienerjaren en het moment dat je 30 wordt, het lastigst zijn. Onderzoekers zagen dat de stress-levels bij de 20-something’s op z’n hoogtepunt waren. Die stress gaat nog wel door als je ouder wordt, maar dan minder heftig als in de roaring 20’s.

Waarom het leven zo “hard” aanvoelt? Als 20-something is omgaan met druk af en toe lastig. De gegevens uit het onderzoek tonen aan dat mensen in hun 20’s een piek hebben in negatieve emoties. Wanneer je 30 wordt, zullen deze gevoelens afzwakken. Vanaf dan zijn we in staat om onze emoties en gevoelens te verzwakken of te negeren in plaats van toe te staan. We leren dingen in perspectief te zien en geloven in onszelf. Geen paniek meer, het wordt uiteindelijk alleen maar beter.

READ NEXT:

>
>

Source: HBO