Hier krijg je dus ook rimpels van

Ouder worden we natuurlijk allemaal en daar hoort rimpels krijgen ook bij. Maar we willen er zo lang mogelijk jong uit blijven zien. Dit kan door je huid goed te verzorgen en schoon te houden. Sla daarom de Starbucks maar een keer over, want wist jij dat zelfs koffie voor rimpels zorgt? Helaas hebben wij meer alledaagse gewoontes gevonden waardoor je rimpels krijgt, niet meer doen dus…

Kauwgom kauwen

Sla dat stukje kauwgom maar een keer over als iemand het aanbiedt. Het kauwen van kauwgom veroorzaakt fijne lijntjes rondom de mond.

Fastfood eten

Tja, het blijft slecht voor je. Fastfood! Maar dat het ook nog rimpels veroorzaakt. Dit geldt helaas ook voor wit brood en rood vlees. Het eten hiervan veroorzaakt een ontsteking in de huid. Hierdoor krijg je onzuiverheden maar ook rimpels. Kies daarom gewoon voor healthy cheat meals.

Veel drinken

We weten allemaal dat te veel alcohol en suikerachtige drankjes drinken niet goed voor je zijn. Maar het versnelt ook nog eens het proces van rimpels krijgen. Dat wordt dus geen happy hour meer in de kroeg.

Roken

Je blijft het overal horen en lezen dat roken slecht voor je is. Het maakt je huid namelijk dunner waardoor je veel sneller rimpels krijgt. De rook zorgt er voor dat bloedvaten verstikt raken. Dit zorgt er voor dat voedingstoffen en zuurstof ontbreken in de huid. Hierdoor veroudert je huid heeeeel snel.

Te lang naar je scherm staren

Leg je telefoon maar eens een keer weg! Vroeger werd er altijd tegen je gezegd dat je van te lang tv kijken vierkante ogen krijgt. Gelukkig was dit maar een fabeltje om ons bang te maken. Maar door het focussen op je scherm krijg je wel rimpels. Het veroorzaakt namelijk fijne lijntjes rondom je ogen. Het schijnt zelfs dat door het licht van je scherm DNA en collageen in de huid beschadigen.

Niet goed slapen

Niet goed slapen is nooit goed voor je. Je moet minimaal zeven uur aan slaap hebben. Doordat je slecht slaapt, krijg je wallen en rimpels rondom je ogen.

Op je gezicht slapen

Ga niet meer op je gezicht slapen. Door de katoenen stof van je kussensloop krijg je vouwtjes in je huid. Wat later rimpels worden. Je kan beter op een satijnen kussensloop slapen. Dit is zachter voor je huid in plaats van het stugge katoen.

Zonnebrand vergeten

Vergeet je nooit in te smeren als de zon goed schijnt. Klinkt heel logisch, toch? Maar we vergeten dit nog te vaak. Hierdoor beschadigt je huid wat helaas ook voor rimpels zorgt.

Je zonnebril vergeten

Als je geen zonnebril draagt, ga je automatisch met je ogen knijpen. Als je dit te lang moet doen veroorzaakt ook dit weer kleine rimpels rondom je oog. Stop hem dus standaard in je tas. Shop hier de knapste zonnebrillen die je de hele dag op wil houden.

Temperatuur thermostaat veranderen

Als je de temperatuur verandert kan je huid uitdrogen. Dit zorgt ook weer voor rimpels. Je kan beter wat warms aantrekken of je favo deken erbij pakken als het te fris is.

Je make-up vergeten eraf te halen

Ja, dit is en blijft slecht voor je huid! Na een lange dag wil je huid graag ademen. De poriën in je huid zijn namelijk goed verstopt geraakt. Maak je huid daarom goed schoon. Anders is het vragen om rimpels. Zet voor de zekerheid je gezichtsreiniger op je nachtkastje. Zo vergeet je het niet meer en bonus zo hoef jij je bed niet meer uit. Dit is de juiste manier van reinigen.

Aan je huid pulken

Nooit doen! Hierdoor kan je littekens en rimpels krijgen. Door het vuil aan je handen kan het ook nog eens extra gaan ontsteken. Hier door komen er weer meer puistjes.

Rimpels voorkomen? Bekijk de video!

Tips voor een egalere huid.
8 tips voor een egale huid op je rug
Hoe kom je van die rode vlekken in je gezicht af?

PHOTOCREDITS SIANLILLY