Hier wil je naartoe op reis in 2018

Natuurlijk zij Parijs (deze plekken wil je in Parijs sowieso bezoeken), Londen (zo zie je het beste van Londen in 48 uur) en New York steden waar we allemaal graag eens willen zijn geweest, maar het is wel een tikkeltje cliché. Er zijn ook een aantal pareltjes waar je heen wil reizen, waar waarschijnlijk veel minder vriendinnen van je het over hebben. Wij zetten de mooiste plekken voor je op een rij, waarvan je sowieso één in 2018 moet bezoeken!

Krakau

In deze stad in Polen kijk je je ogen uit. In de binnenstad vind je super veel mooie kerken, stadspaleizen en andere gebouwen die het zeker wel waard zijn om op de foto te zetten. In Krakau vind je natuurlijk ook het museum van het concentratiekamp Auschwitz, dat is ook zeker iets wat je eens in je leven gezien wil hebben. Het is super indrukwekkend. Hou je van een beetje spanning (of zeg maar liever: heel veel spanning)? Dan MOET je het spookhuis Lost Souls Alley bezoeken. Kleine kans dat je ooit een enger spookhuis dan dit bezocht hebt. Extra leuk: dit spookhuis is ook een escape room. Dat maakt het nóg leuker en enger.

 

Buenos Aires

Buenos Aires hoort zeker in dit rijtje thuis. Er is veel te zien, maar ook als je van een zon, zee en strand vakantie houdt, zit je hier goed. Hou je ook van dansen en avondjes uit? Dan wil je hier zeker naar toe gaan! Het nachtleven in Buenos Aires is erg leuk en gaat tot in de laatste uurtjes door. Het nachtleven begint ook pas heel laat. De meeste clubs gaan niet voor twee uur in de nacht open. Je vindt er ook veel verschillende clubs met veel verschillende muziek. Wil je op vakantie met je lover? Dan is het ook een aanrader. Jullie kunnen hier de tango leren als de beste. Dat is toch ook iets voor op jullie bucketlist?

 

Sri Lanka

Wist je dat Sri Lanka ”prachtig eiland” betekent? Daar is niets over gelogen. Want dit eiland is ECHT heel erg mooi. De stranden zien er mega tropisch uit, inclusief palmbomen en een héle blauwe zee. Handdoekje mee, boek erbij, lekkere drankjes en jij kan je hier wel wat uurtjes vermaken. Je kan ook veel mooie tempels in Sri Lanka bezoeken en door de heilige bergen wandelen als je ook graag een wat onderneemt. Daarnaast vind je er veel nationale parken met mooie natuur en spot je er overal olifanten. Ja, gewoon in het wild. Je kan ook een treinreis nemen door het prachtige land. Aanrader!

 

Cuba

Deze plek wordt steeds vaker ontdekt door toeristen, dus ga er snel heen voordat het écht een toeristische trekpleister wordt! Het land is nu nog heel erg uniek, maar daar kan maar zo verandering in komen. Rum, mooie auto’s en salsa vind je in overvloed in Cuba. Je kan er heerlijk genieten van de zon op de witte stranden en beach resorts, maar je kan ook voor een rondreis in Cuba gaan. De gebouwen in de hoofdstad Havana zien er erg mooi uit, hier kan je sowieso veel Instagram-waardige foto’s
schieten!

 

 

Praag

Praag is een hoofdstad die ook echt op je bucketlist moet staan. De stad ziet er oud en erg schattig uit. De rode daken en oude huisjes doen het net lijken alsof je in een sprookje rond loopt. De smalle straatjes zijn ook erg mooi om foto’s van te maken. De burcht Vyšehrad is een aanrader als je met je lover naar Praag gaat, hier kan je een romantische wandeling maken. Wat ook mooi meegenomen is, is dat je vakantie in Praag niet duur hoeft te zijn in vergelijking met veel andere steden!

 

Seychellen

Nog zo’n paradijsje. Misschien heb je nog niet eerder van de Seychellen gehoord, het is ook redelijk onbekend. Het zijn verschillende kleine eilanden die net boven Madagaskar liggen. Je kan hier overnachten in luxe hutjes op het water! Die heb je misschien wel eens bij travel it-girls op Instagram voorbij zien komen. Als je daar altijd al van gedroomd hebt, is dit the place to be. Je kan ook heel goed duiken in het kristalheldere water bij de Seychellen. De mensen zijn er ook mega gastvrij! Combineer je reis naar de Seychellen met een tripje naar Zuid-Afrika als je echt wil uitpakken.

 

Wil je goede foto’s maken?
Zo zie je er godvergeten goed uit op vakantiefoto’s

Je haar wil je niet laten verpesten door de zon:
5 tips voor gezond en glanzend haar na een zonnige vakantie

Samen op reis met je lover?
Dit zijn DE 5 reistips voor stelletjes

PHOTO CREDITS: OHHCOUTURE