De juiste make-up kleur vinden is voor de meeste van ons een een struggle. In de winkel lijkt het mooi, maar zonlicht verbergt niets en dan ziet het er heel anders uit, dan onder die mooie lampen. Dit geldt niet alleen voor foundation en concealer, want ook de juiste highlighter vinden gaat gepaard met trial and error.

En voor women of color is dit nog een stuk lastiger. Kleuren zijn vaak niet donker genoeg of hebben een verkeerde ondertoon: te grijs, roze of oranje. Maar dit is nu voorbij, want wij hebben de mooiste highlighters voor een donkere huid op een rijtje gezet!

Hoewel we allemaal doorslaan wanneer we een nieuwe highlighter hebben,  is het belangrijk dat een highlighter je huid een mooie glow geeft. Het moet alleen op de plekken worden aangebracht waar het licht je natuurlijk zou raken. Dus op je neus, jukbeenderen en onder je wenkbrauw. Maar als je echt fancy wilt zijn kan je het ook aanbrengen op je kin, boven je lip en in je inner corner van je oog.  Vermijd roze en parelkleuren om onnatuurlijke lijnen te vermijden. Kies in plaats daarvan voor highlighters met een warme ondertoon, zoals perzik, koper en goud. Deze staan prachtig op een donkere huid.

Pas op ook met highlighters waar veel glitter in zit. Glitter valt op donkere huidkleuren nog meer op (en een discobal highlighter is zo 2016) Maar je hoeft je glitter highlighters echt niet weg te gooien, want je kunt ze ook als oogschaduw gebruiken, maar te veel shimmer op de huid wordt tricky.

Shop hieronder de mooiste highlighters voor een donkere huid

Dit verteld jouw manier van make-up dragen over jou!
> Dit zegt jouw make-up look over wie je bent
Dit zijn de make-up trends van 2017
De mooiste make-up voor je date-night!

 

PHOTOCREDITS BLOGLOVIN