His Eye On Fashion: Giel Beelen

Volgens onderzoek kleden vrouwen zich niet om mannen te plezieren maar om andere vrouwen de loef af te steken. En heel eerlijk: we dragen af en toe allemaal wel eens een serieuze ‘man-repeller’. Wat vindt de Nederlandse man eigenlijk van ons kleedgedrag, hoe ziet hij ons het liefst en welke trends mogen van hem linea recta de zak van Max in? Deze week is het de beurt aan Giel Beelen!

Eigenlijk is Giel Beelen, zonder dat hij dat weet, dagelijks onderwerp van gesprek bij ons op de redactie. Omdat we allemaal fanatieke 3FM-luisteraars zijn en Giel nou eenmaal onze ‘lievelings’ is (sorry, Edwin). Hij weet te shockeren, te vermaken, te ontroeren en te raken en het mag gezegd: hij ziet er these days ook nog eens reteknap uit. Van een ‘radiohoofd’ dus geen sprake en met De Beste Singer-Songwriter heeft hij een dikke televisiehit te pakken. Voor de finale van dat bewuste programma hadden we onlangs de eer hem te mogen kleden. En the man knows his shit, ook fashionwise (hij shopt regelmatig bij Sandro en Zadig & Voltaire, need we say more?). Reden genoeg om hem gelijk het hemd van het lijf te vragen over…vrouwenmode.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

‘Nou ja, geen stijl is ook een stijl, toch?’ (Wij protesteren luid. Giel heeft duidelijk te zien, onmiskenbaar, stijl).

‘Mijn vorige vriendin heeft me iets heel belangrijks geleerd qua kleding: dat je altijd verschillende dingen bij elkaar moet dragen. Als het ene netjes is, moet je er iets bij aantrekken wat trashy is en als je iets aan hebt wat supertrashy is dan MOET je er iets netters bij aantrekken. Ik vind het lastig om dat als stijl te omschrijven.’ Contrastrijk bedoel je? ‘Ja, dat is het, contrastrijk.’ Wij maken een diepe buiging voor Giulia.

Welk modeverschijnsel zou volgens jou door vrouwen beter achterwege gelaten kunnen worden?

‘Tsja dat is nog keuzes maken…om nou weer met de legging aan te komen is natuurlijk wel heel classic. Ik ga voor het tuinpak. Ik begrijp daar de lol niet zo van: het maakt je niet mooier, het is ook niet zo praktisch lijkt me: als je wilt plassen moet dat hele pak tenslotte uit; ik snap het gewoon niet.’ We interviewden ook jouw collega Edwin Evers. Hij noemde het de pottenpantalon. ‘Wat een verdomd goeie omschrijving.’

Wat zou je dragen als je zelf een vrouw was? 

Wat kleding betreft zou ik heel graag een vrouw willen zijn, want dan kun je gewoon los. Ik zou sowieso dolgraag een leren broek aan doen, dat vind ik bij mannen meestal niet zo’n succes en ik zou het zelf ook niet zo snel durven maar bij vrouwen vind ik het altijd gaaf. Ik word ook heel gelukkig van het feit dat er dan nog meer roze te verkrijgen is. Ook al is het in de loop der jaren iets veranderd, ik heb nog altijd een zwak voor roze, heb er bijna een soort sensor voor. En dan natuurlijk wel een roze shirt met een diep decolleté.

Welk stijladvies zou je ons vrouwen graag mee willen geven?

‘Het is een beetje een klassieker maar ik geloof er heilig in: het moet lekker zitten, je moet je er fijn in voelen. Je ziet zo vaak bij vrouwen de twijfel, het ongeluk straalt er dan van af. En dan denk ik:  had een joggingbroek aan gedaan en je was tien keer aantrekkelijker geweest, gewoon omdat het relaxed zit. Dat is misschien bijna meer een psychologisch iets.’ Wij vinden het briljant advies, Giel. 

Welke bekende vrouw vind jij er qua kleding er altijd goed uitzien?

‘Gwen Stefani. Het is natuurlijk een artiest en misschien is het een beetje geforceerd maar ik vind het leuk.’

Tijd om de modekennis van Giel Beelen te testen. Wat denk je dat een bralette is? 

‘Even denken, bra. Bra, bra, bra….iets met een behabandje?’ Je komt in de buurt. Het is een beha met een soort verlengstuk zo dat je ‘m als topje kunt dragen. 

Wat vind je van de volgende modetrends: go or no go?

 

his_eye_on2

Midiskirt:

‘Go. Als je je er fijn bij voelt, nogmaals.’

Sneakers:

‘Ja hoor, wel een go.’

Naar de tuinbroek zullen we je maar niet meer vragen. 

*kijkt veelbetekenend*

High Waisted Short:

‘No. Ik weet eigenlijk niet eens echt waarom. Wat vinden jullie daarvan?’ Wij vinden dat je daar billen van twee bij twee meter van krijgt. ‘Ja precies, niet mooi.’

Broekrok:

‘Go. Ja, dat vind ik wel leuk.’

source: 3fm.nl 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites