His Eye On Fashion: Jim Bakkum

Volgens onderzoek kleden vrouwen zich niet om mannen te plezieren maar om andere vrouwen de loef af te steken. En heel eerlijk: we dragen af en toe allemaal wel eens een serieuze ‘man-repeller’. Wat vindt de Nederlandse man eigenlijk van ons kleedgedrag, hoe ziet hij ons het liefst en welke trends mogen van hem linea recta de zak van Max in? Deze week is het de beurt aan Jim Bakkum!

5,5 miljoen mensen zagen hoe Jim Bakkum (27) als 15-jarige hunk tweede werd in de allereerste tv-talentenjacht Idols. Sindsdien is het hek van de dam, want Jim is niet alleen een succesvol zanger (hij heeft zowel Engelstalige als Nederlandstalige hits op zijn naam staan), hij is ook een zeer verdienstelijke musical-ster, acteur en presentator. Eind september brengt hij zijn nieuwe EP uit met de titel Schouder. Daarop staan zes nieuwe nummers van eigen hand. Tijdloze, organische liedjes, ontdaan van alle opsmuk: precies waar Jim nu voor staat. Op de MonStyle redactie zijn we het er allemaal over eens: Jim heeft vele talenten en gevoel voor mode en stijl hoort daar zeker bij! Vandaar dat we ook razend benieuwd zijn naar zijn mening over vrouwenmode..

Allereerst willen we even je modekennis testen. Wat denk je dat een kitten heel is?

Sorry, wat zeg je?.. Een kitten heel. Een hele wilde gok: een hak in de vorm van een kat? Haha! Het is een creatief antwoord maar helaas. Het is een piepklein hakje onder een sandaal. 

Kun je een modetrend noemen die je momenteel veel op straat ziet en die je écht niet begrijpt of die wat jou betreft best achterwege mag blijven?

Ja, ik vind bij vrouwen ballerina’s echt niet mooi. Bij mannen denk ik dat ik juist degene ben die af en toe geremd moet worden. Mannen kunnen wat mij betreft best wel ver gaan, ik vind ook echt heel veel verschillende dingen mooi. Ik hou alleen niet van loafers, dat vind ik echt niet mooi. Wat vind je bij mannen dan juist wel leuk? Als mannen durven. Maar ik ben ook echt groot fan van basics. Wat mij betreft is er niks mooier dan een goede, blauwe skinny jeans met een simpel wit shirt erop. Ook om zelf te dragen.

Wat zou je zelf dragen als je een vrouw was?

Dan zou ik wel ultiem vrouw willen zijn! Het liefst zou ik zoals Sofia Vergara over de rode loper gaan. Compleet met een mooie jurk en fantastisch haar. Dan ben je wat mij betreft ultiem vrouw. In mijn geval zou ik dan waarschijnlijk als een soort Conchita Wurst over de rode loper gaan.

Welk stijladvies wil je ons vrouwen graag meegeven?

Eigenlijk net als bij mannen: less is more. Vooral niet teveel poespas. Ik heb ooit 12 jaar geleden geleerd dat je één eye-catcher moet hebben en dat je de rest heel basic moet houden, dat geldt dan ook voor vrouwen natuurlijk. Ik doe het nog steeds, als ik een simpele jeans aan heb met een wit T-shirt, dan kan ik wat schoenen betreft wat meer uitpakken. Je kan hier zo op de styling terecht! Haha, nou wie weet! Ik heb het wel echt moeten leren hoor, maar het is mijn motto geworden: less is more. Je kan als vrouw bijvoorbeeld best een opvallende rok aan, maar dan moet je er niet ook nog eens een heftige top op dragen. En ik denk dat als je als vrouw een mooi koppie hebt, dat je dat helemaal niet moet verbloemen met allemaal poespas, maar dat je juist je schoonheid naar voren moet laten komen.

Kun je een (beroemde) vrouw noemen die je er qua kleding altijd goed uit vindt zien?

Sylvie (Meis, red.), die betrap je nooit op een slechte dag. Ze ziet er altijd goed uit, maar het is wel allemaal heel erg bedacht. Ik zou mijn eigen vrouw niet persé zo gekleed willen zien gaan, maar ze ziet er altijd goed en verzorgd uit. Qua persoonlijke smaak vind ik Suki Waterhouse echt een leuke meid, ze heeft een heel schattig, mooi, leuk koppie en haar stijl is mooi maar niet te bedacht. Ik vind bijvoorbeeld de Kardashians niks, het zijn prachtige vrouwen maar het is allemaal te opgelegd, te gemaakt.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Ik probeer het altijd simpel te houden. Stijlvol, hoop ik. Ik zou meer witte shirts moeten dragen, waar ik het net over had. Ik had vroeger wel eens de neiging om te veel te combineren, maar dat probeer ik nu minder te doen. Leuk feitje: een aantal weken geleden werd je nog door Thijs Willekes als één van de best geklede mannen van Nederland genoemd! Oh, wat leuk! Ja, ik vind het gewoon heel lastig om mijn stijl echt te benoemen. Ik vraag me ook altijd af of mensen wel met mijn kleding bezig zijn (Zeker wel Jim!). Ik hou ervan om een beetje af te wisselen, maar het moet wel altijd een beetje gekleed zijn dus ook weer niet té casual. Ik hou heel erg van de Dior-stijl, zo noem ik dat maar, overhemden helemaal tot boven toe dicht met een goed jasje erover. Ik ben er de laatste jaren veel meer mee bezig, ook omdat ik er met mijn styliste samen over nadenk. Ik vind het ook leuk om er mee bezig te zijn. And it pays off!

Als laatste laat ik je een paar items zien die nu très a la mode zijn. Jij mag zeggen of ze een GO of een ontzettende NO krijgen
jim_items

Leren broek

GO! Als je dat goed combineert, vind ik dat echt te gek. Bettina (Holwerda, vrouw van Jim, red.) heeft een paar maanden geleden een leren tuinbroek gekocht en dat staat haar echt super. Je moet er alleen wel het goede figuur voor hebben.

Bomberjack

Ook een GO, vind ik wel een stoer item.

Stan Smith Adidas Sneakers

Hm, dat weet ik niet zo goed. Kan leuk zijn, maar zo op het eerste gezicht ben ik niet meteen enthousiast.

Jumpsuit

GO!

Trenchcoat

NO, ben ik niet zo van gecharmeerd.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites