Nadat we gezamenlijk hebben afgeteld, elkaar hebben gekust, strompelen we koukleumend met onze champagne naar buiten. Vol verwachting kijken we naar de lucht en zien we al het vuurwerk de lucht in schieten. Omringd door alle knallers probeer jij de mooiste foto’s te schieten van al het vuurwerk om je heen. Om er vervolgens helemaal niets meer mee te doen.

Ooit op een feestje geweest waar iemand een mooie vuurwerkfoto heeft laten zien? Nope. Het is namelijk vaak moeilijker dan je denkt en uiteindelijk is de foto niet de moeite waard. Hoe zorg je ervoor dat jouw foto de beste is? Wij hebben de tips:

Zet je flitser uit

Waar vuurwerk is, is rook. En als jij je flits aanzet, is dit het enige wat jij vast weet te leggen. Rook. Zorg er dus voor dat je flitser uitstaat.

Zorg dat je camera stilstaat

Vuurwerk is op z’n mooist als je het duidelijk en scherp vastlegt. Door je telefoon ergens tegenaan te houden, zoals een muur of door te leunen op iets wat stevig is zoals een lantaarnpaal of prullenbak, heb jij een steady hand en kan je camera goed focussen.

Professionele camera

Als je een spiegelreflex camera hebt, kan je hem het beste op manual zetten. Daarnaast is het belangrijk om je de sluitertijd langer zet. Op deze manier vangt je camera meer licht en zie je duidelijker het vuurwerk. Hier moet je wel even mee testen, wat het beste voor jouw foto werkt. Door ook je diafragma kleiner te maken.

Figuurtjes maken

Je ziet heel vaak van die beelden waar figuurtjes worden gemaakt met sterretjes. Of dat er 2018 staat geschreven met licht. Dit krijg je helaas niet voor elkaar met je iPhone. Hiervoor heb je ook een DSLR nodig. Hierbij is het een must dat je camera stilstaat en je sluitertijd lang staat. Zodat je genoeg tijd hebt om een figuurtje te maken. Omdat jij beweegt zie je jezelf niet, alleen het licht van het vuurwerk. Prima bezigheid als je je verveelt.

Meer lezen?
Hier wil je naartoe op reis in 2018

(Visited 1 times, 1 visits today)