Wie kan er tegenwoordig nog zonder muziek? We luisteren het iedere dag, overal, met onze oortjes natuurlijk. Wel zo aardig voor je medepassagiers als in de trein muziek wilt luisteren. Muziek maakt het leven gewoon leuker. Nope, we can’t live without it. Maar als je zo vaak muziek luistert via je oortjes wordt het misschien wel een keer tijd om ze schoon te maken.

I can’t go a day without music

Je draagt ze dus heel vaak, maar je hebt er waarschijnlijk niet vaak aan gedacht om ze eens op te frissen. En waarschijnlijk heb je je oortjes ook wel eens uitgeleend aan je vriend, je vriendin of iemand anders. De bacteriën op het oortje kunnen dan van persoon tot persoon overgaan en kunnen in sommige gevallen zelfs oor infecties veroorzaken, yuck. Om die vieze bacteriën uit de weg te gaan kun je je oortjes natuurlijk niet zomaar even in de wasmachine gooien, helaas. Dit is wat je wel kunt doen:

Maak een klein sopje

Gebruik warm water en zeep als schoonmaakmiddel om je oortjes te reinigen, je hoeft geen grondige schoonmaakmiddelen te gebruiken, een beetje afwasmiddel is perfect. Gebruik een zachte doek voor de schoonmaak. En gebruik niet te veel zeep! Dit kan blijven zitten op je oortjes, en te veel water gebruiken is natuurlijk ook niet slim.

Grondig reinigen

Wanneer er veel stof of viezigheid in het metalen gedeelte van de oortjes zit kan je een droge tandenborstel gebruiken om het weg te halen. Sommige oortjes, zoals die van Apple zonder snoertje, hebben een siliconen hoesje. Probeer die er dan af te halen en maak het apart van elkaar schoon.

Geen water gebruiken

Spoel je oortjes nóóit af met water, hou ze ook niet voor een seconde onder de kraan. Dan beschadig je de bedrading en kan je er niks meer mee. En misschien logisch, maar to be sure: koppel je oortjes eerst los van je mobiel voordat je ze gaat schoonmaken.

 

Meer…
7 apps waarmee je zonder internet muziek kunt luisteren
Op deze manier kan je het geluid van je iPhone NOG harder zetten

 

PHOTO CREDITS: SHOPCORN
(Visited 1 times, 1 visits today)