Hoe verleid je jezelf tot een work-out?

We kennen het allemaal: ’s ochtends neem je jezelf voor om na je werk als een gek te gaan sporten. Vol trots vertel je nog op je werk dat je zo lekker bezig bent. Zo tegen het einde van de dag begint de moed je al een beetje in de schoenen te zakken en als je eenmaal thuis bent na een dag hard werken wil je vooral heel graag op de bank ploffen en er niet meer vanaf komen. En 9 van de 10 keer is dat precies wat je doet. Zoals Elske eerder al besprak: rust is belangrijk, maar heb je die rust echt nodig? Wat er precies mis gaat is je een raadsel, maar van een goede work-out komt er zo niet veel terecht. Hoe kun je jezelf motiveren om tóch te gaan trainen, ook al heb je eigenlijk geen zin?

Hoe verleid je jezelf tot een work-out?

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Zoek een trainingsmaatje. Afspraken met jezelf zijn makkelijker te breken dan afspraken die je hebt gemaakt met een ander (hopen we). Je maakt je work-out hierdoor niet alleen leuker, je creëert zo ook een goede stok achter de deur.

Beloon jezelf

Beloon jezelf als je bent gaan sporten. Trakteer jezelf op je lievelingseten (als dit niet al te vet is dan), kruip lekker op de bank met een kop thee en een aflevering van je lievelingsserie of koop iets moois voor jezelf (bekijk hier nog meer redenen om te shoppen). Dit hoeft natuurlijk niet iedere keer, maar je mag best even trots op jezelf zijn als je tóch bent gegaan! Je houdt zo ook een beter gevoel over aan het sporten zelf, waardoor het volgende keer weer makkelijker is om te gaan.

Dress up

Maak van je work-out iets leuks door jezelf van top tot teen in een fantastische sport-outfit te hijsen. Een dag werken is ook leuker als je kleding aan hebt waar je je goed in voelt, waarom zou dat voor sporten anders zijn?

Stel een doel

Het is best lastig om jezelf te motiveren te gaan sporten als je geen doel voor ogen hebt. Of het nu het aantal kilometers is dat je wilt kunnen hardlopen of het aantal kilo’s dat je kwijt wilt, naar een doel toewerken is een enorm goede motivator.

Zoek een aantrekkelijke personal trainer

Een personal trainer an sich is al een goede motivatie om toch naar de sportschool te gaan (kom op, je kunt die arme jongen toch niet laten zitten?), kun je nagaan wat er gebeurt als je een woest aantrekkelijke personal trainer hebt. Reken er maar op dat je daar hard voor aan het werk gaat! Benieuwd waar al die knappe personal trainers zich verstoppen? Kijk hier!