Wij kunnen de laatste weken echt niet genoeg krijgen van overheerlijke toetjes, van Kinder Bueno cheesecake tot Oreo shotjes. Als er chocolade in zit zijn wij verkocht. Gelukkig mag je in het weekend natuurlijk een cheat day houden en wat kun je nu beter doen op een zaterdag dan lekker bankhangen met een serie en zelfgebakken chocoladecake? Bankhangen met de allerlekkerste chocoladecake ooit natuurlijk! Zo maak je die:

CHOCOLATE CHIP COOKIE PIE

Benodigdheden
– 2 grote eieren
– 65 gram bloem
– 100 kop kristalsuiker
– 90 gram bruine suiker
– 2 theelepels vanille-extract
– 1/2 theelepel zout
– 180 gram ongezouten boter
– 160 gram chocolade
– 1 ongebakken taartbodem
*Optioneel
50 gram fudge  

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eieren op middelhoge snelheid tot het schuimt met een mixer. Voeg de bloem, suiker, vanille en zout toe en klop dit 1 tot 2 minuten. Doe hierna de boter erbij en gebruik weer 1 tot 2 minuten de mixer. Voeg de chocolate chips toe en mix dit op een lage stand 1 minuut mee. Giet het beslag in de taartbodem en plaats de taart op een bakplaat. Bak dit ongeveer 50 minuten in de oven. Laat het even afkoelen anders kan de cake uit elkaar vallen door de gesmolten chocolade. Besprenkel de cake met hete fudge, ijs of slagroom.  

PHOTOCREDITS AVERIECOOKS