How to: feestelijke hair do’s

De naderende kerstdiners en oudejaarsfeestjes bieden de uitgelezen kans om lekker all out te gaan met je haar (en je sieraden én je make-up). Wij vonden de vier makkelijkste en meest feestelijke hair do’s die je alledaagse coupe omtoveren tot een party-proof hair do. Ben je er klaar voor?

How to: feestelijke hair do’s

feestelijke hair do's

1. De perfecte low bun

De low bun is klassiek, een tikkeltje chique en overleeft met groot gemak een avondje flink doorfeesten. Hoe je ‘m maakt? Dat lees je hier.

2. De lage staart

Maak je haar glad en stijl (gebruik eventueel een beetje stylingcrème om het beste resultaat te krijgen). Toupeer het bovenste deel van je haar, borstel vervolgens je haar strak naar achteren en maak een een strakke staart (ter hoogte van je nek). Trek de bovenkant (daar waar je getoupeerd hebt) iets los uit de staart zodat je een bolling krijgt. Maak de coupe af met wat haarlak. Is deze hair do iets te netjes voor jou? Bekijk hier hoe je de messy paardenstaart maakt!

3. Messy opgestoken haar

Föhn je haar droog en doe er wat mousse in (deze coupe werkt namelijk het beste op stug en stevig haar). Verdeel je haar vervolgens in twee delen: de onderkant en de bovenkant. De bovenkant zet je voor ’t gemak even vast. Van het onderste gedeelte maak je een staart. Toupeer de staart zodat deze lekker messy wordt, en maak van het getoupeerde gedeelte een knot (stevig vastzetten met schuifspeldjes!). Daarna is het tijd om de onderkant van het haar bovenop je hoofd te touperen. Dit gedeelte zet je met schuifspeldjes in de knot vast. Wees niet te zuinig met schuifspeldjes en wees niet bang voor een lekker messy effect. Uiteindelijk kun je wat plukjes haar aan de voorkant lostrekken zodat die lekker nonchalant om je gezicht heen vallen.

4. Strakke gedraaide knot

Voor deze hair do moet je haar een beetje vochtig zijn. Maak je haar glad met een stylingcrème en borstel je haar strak naar achteren. Maak vervolgens een strakke staart in het midden bovenop je hoofd en maak je haar vast met een elastiek. Draai de staart vervolgens net zolang door totdat het in een knotje ‘klapt’. Zet dit knotje (en eventuele losse plukjes) vast met wat speldjes of eventueel een elastiek. Voor de finishing touch gebruik je een flinke dosis haarlak.

Voor welke hair do ga jij tijdens de feestdagen?

Source: Modwedding, Fashionising, Refinery29