How to: ’s avonds sneller in slaap komen

Het is voor iedereen wel herkenbaar: als het niet nodig is val je direct in slaap en als je snel wilt slapen, val je met geen mogelijkheid in slaap. Omdat het voor ons ook heel herkenbaar is, hebben wij gezocht naar dingen die helpen om sneller in slaap te komen. Wij delen het met alle liefde met jullie.

Slaap 20-40 minuten overdag
Uit onderzoek van David Edwards blijkt dat 20-40 minuten slapen overdag, ervoor zorgt dat je ’s avonds beter slaapt. Het helpt je ontspannen en je bent de hele dag meer alert. Het is natuurlijk niet heel handig om dit te doen op je werk, maar onderweg in de trein zou het natuurlijk prima kunnen (zet wel een alarm, want je wilt natuurlijk niet op het eindstation wakker gemaakt worden).

Sporten, ja echt!
Je zou denken dat je van sporten juist actiever wordt, maar sporten en slapen gaan hand in hand met elkaar. Hoe harder je traint, hoe meer slaap jouw lichaam nodig heeft en hoe sneller je in slaapt valt. Dus schaf snel een sportschool abonnement aan of doe deze thuis workouts.

Melatonine
Melatonine is een hormoon die geproduceerd wordt door je hersenen. Het helpt je je slaap-en-wakker-worden cyclus te controleren. Je kunt het vinden in veel etenswaren, zoals vis, fruit en groenten. Tonijn bevat bijvoorbeeld veel vitamine B6, wat helpt om melatonine aan te maken.

Lavendel
Uit meerdere experimenten is gebleken dat mensen sneller en beter slapen wanneer zij worden blootgesteld aan deze geur. Koop een spray met lavendelgeur en spray deze door de ruimte. Als je dit too much vindt, koop dan een lavendel parfum die je op je kussensloop kunt sprayen.

Het oude, vertrouwde slaapmasker
“Ja, dûh” horen wij jou denken. Maar het is waar: als je je ogen bedenkt, slaap je sneller. Dus het is helemaal niet zo gek om er eentje aan te schaffen. Dat het voor je lover niet heel charmant is om naar te kijken, maakt jou helemaal niet uit.

Stretchen
Uit een studie van het Fred Hutchinson Cancer Research Center uit Seattle bleek dat vrouwen die hun boven- en onderlichaam elke dag stretchten, sneller in slaap vielen. Dus strech ’s ochtends en ’s avonds and sleep well. 

READ NEXT:


>

Source: HUNTER ROSE