How to: The perfect cat eye

Wie zegt dat alleen visagisten het kunnen?

Ken je dat gevoel? Je staat gefrustreerd voor de spiegel, omdat het je maar niet lukt om die ene beauty look perfect te krijgen. Thank God voor de uitvinding van ‘de tutorial‘. Hierdoor zijn de trucs voor haar (zoals de twisted ponytail en de messy bun) en make-up (zoals de smokey eye of de Alexa Chung-look) niet meer alleen voor visagisten en kapsters weggelegd. En daar zijn wij natuurlijk héél blij mee. Deze tutorial laat je zien hoe je (binnen no time) the perfect cat eye (of een frisse naturel make-up look) creëert.

The perfect cat eye in 5 easy steps

Gebruik voor deze look een foundation (of primer), goudbruine oogschaduw en een liquid eyeliner.

Stap 1:

Gebruik een foundation (of primer) als basis, om te voorkomen dat de eyeliner geen afdrukken achterlaat en minder snel zal vervagen. Breng daarna een mooie goudbruine oogschaduw aan op je hele ooglid. Veeg de oogschaduw ietsje uit (met een kwast of met een tissue) naar de binnen- en buitenkant van je oog.

Stap 2:

Begin aan de binnenkant van je oog. Zet vanaf de ooghoek, twee dunne lijnen van 0.5 centimeter, die schuin naar beneden aflopen. Zorg ervoor dat beide lijnen aan het einde in elkaar overvloeien.

Stap 3:

Trek vervolgens twee dunne lijnen van 0.8 centimeter aan de buitenkant van oog, die schuin naar boven lopen. Zorg er hier ook voor dat beide lijnen aan het einde in elkaar overvloeien. Zorg ervoor dat de lijnen aan de binnen- en buitenkant parallel aan elkaar lopen.Stap 4:

Trek nu één dikke eyeliner lijn langs je wimperrand. Begin aan de binnenkant van je oog en trek ‘m iets iets door naar de buitenkant van je oog (eindig binnen de twee lijnen die er al staan). Zet vervolgens de aflopende lijn (aan de binnenkant van je oog) opnieuw aan waardoor deze dikker wordt.

Stap 5: Breng vervolgens je mascara aan.

Door deze vijf stappen te volgen is iedereen in staat om de perfecte cat eye te creëren. En: oefening baart kunst. Dus hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het zal gaan!

P.S. Laat jij je make-up altijd zitten als je gaat slapen? Beter van niet!

 Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites