In 6 weken bikiniproof: week 2

In 6 weken bikini proof …. Boy o boy, het leven van een Victoria Secret model mag er dan prachtig uitzien op de foto’s: de aanloop naar een bikiniproof body toe (of nou ja, iets wat in de buurt komt) is niet persé gladjes. Ik heb deze week een aantal dingen ontdekt:

foto 4

  • Je ziet er als je traint, nooit zo knap uit als alle #fitspiration #fitspo #reallyf*ckinggorgeousbody foto’s op Instagram je willen doen laten geloven. Met een beetje pech (en wat inzet) zit na een zware training je haar op je hoofd geplakt en zie je er uit alsof je net wakker wordt na een nacht flink doorhalen. Werken aan een bikiniproof body is een stuk minder sexy dan er één hebben.
  • Wat wel helpt: een knappe outfit om in te trainen. Hunkemoller was zo lief me na het vorige stuk een aantal setjes toe te sturen. Foto’s volgen volgende week!
  • Na mijn trainingen drink ik een eiwitshake. Klinkt very Hulk Hogan maar als je dat niet doet, bestaat de kans dat je net gekweekte spieren net zo hard weer worden opgegeten door je lichaam (of zoiets: het is in ieder geval goed om te doen). Deze shakes worden een stuk lekkerder als je ze mengt met een handje bevroren fruit. Net alsof je toch, volledig legaal verantwoord een milkshake drinkt.
  • Het belang van stretchen: Rogier heeft me uitgelegd dat het stretchen van je bilspier (en dat vind ik persoonlijk een muy importante spier) noodzakelijk is. Iets met bloedtoevoer en dat schijnt zelfs zo belangrijk te zijn, dat als je dat na het squatten/lungen niet doet, al je harde werk voor niets geweest is.
  • Over dat squatten/lungen gesproken: de trap AFlopen is nog lastiger dan de trap OPlopen na een flinke been-/bilsessie.
  • Sporten om 7.00 uur ’s ochtends, hoe Spartaans dat ook mag klinken, is een stuk makkelijker dan ’s avonds. Na een lange dag heb je de hele dag de tijd gehad om excuses te bedenken en af te bellen kan je vaak al wat uitgeputter zijn en heb je minder ‘power’ in huis. Ander bijkomend voordeel: je lichaam heeft ’s ochtends nog niet zo heel erg in de gaten wat je het allemaal aan doet 😉 Qua progressie zie ik nog niet zoveel meer verschil dan na week 1: het zal een kwestie van volhouden en doorbijten zijn….Over doorbijten gesproken: op dit moment zijn we met ons stylingteam bij de Groots met een zachte G concerten van Guus Meeuwis aan het werk. Dat zouden ook de Bourgondisch met een hoofdletter B concerten kunnen heten. Ik duim dat mijn ruggengraat inmiddels ook iets gesterkt is door het sporten…
Tips van Manon’s Personal Trainer Rogier

Screen shot 2014-06-05 at 4.02.53 PMDe opbouw van je training is van groot belang. Zorg dat je niet te hard van stapel gaat. Sportblessures worden in de regel veroorzaakt dingen te snel, te zwaar en te vaak willen doen.
Als je begint met trainen is het verstandig om dat tweemaal per week te doen. Je hoeft je echt niet direct dagelijks te gaan uitsloven. Je moet de training juist gestructureerd uitbouwen. Zo ga je vanzelf (als je dat wilt) van twee keer in de week naar drie en vier keer trainen per zeven dagen.
Ook het verzwaren van je oefeningen doe je beetje bij beetje. Je voelt zelf wat de grens is. Als je bij je laatste setje maar een paar herhalingen aankan, dan stop je daar. Zaak is om vanaf dan iedere keer er een beetje bij te doen. Je zult al snel merken dat spier- en gewrichtsproblemen minder voorkomen en zelfs afnemen. Je boekt nu werkelijk progressie!
Om het nog even samen te vatten: respecteer je eigen grenzen, luister naar je gevoel en bouw je work-out verstandig uit. Continuïteit is daarbij het meest belangrijk. Bepaal een ritme, en hou het vol. Even verslappen of de klad erin en er kan al binnen 24 uur spierafname optreden. Dan is al je harde werk dus voor niets geweest.