Is dit de reden dat jouw wenkbrauwen niet groeien?

Wenkbrauwen zijn enorm bepalend voor je gezicht. We behandelen ze daarom vaak met de grootste zorg. Je gaat naar professionele waxers of we doen ons best om het epileren van onze wenkbrauwen zo perfect mogelijk zelf te doen. Maar wanneer je een vollere look wilt, groeien je wenkbrauwen moeilijk. Hoe dat komt? Volgens Sania Vucetaj, brow specialist uit NYC, en Dr. Natasha Sandy, Dermatoloog, zijn de redenen hiervan volkomen onverwachts voor de meeste mensen. 

Je wenkbrauwen krijgen geen lucht om te groeien door het gebruik van teveel producten
We gebruiken moisturizer, we smeren foundation op en gebruiken nog veel meer beauty producten wanneer we ouder worden. Het gevolg hiervan is dat verstopte haarzakjes de groei van je wenkbrauw-haren tegenhouden. Zorg ervoor dat je je wenkbrauwen en de rest van je gezicht schoonmaakt en gebruik zo min mogelijk producten rondom je wenkbrauwen.

Het zou roos kunnen zijn
Iets wat vaak voorkomt, maar mensen niet bij nadenken, is soborrisch eczeem. Dit is hetzelfde als roos. Mensen zien roos op de hoofdhuid als iets heel gewoons, maar dit kun je dus ook in je wenkbrauwen krijgen. De roos kan ervoor zorgen dat je wenkbrauw-haren verliest en dat ze niet doorgroeien. Gebruik, om dit te genezen, een klein beetje anti-roos shampoo in je wenkbrauwen. Pas wel op dat dit niet in je ogen komt met uitspoelen.

Alopecia
Dit klinkt heel extreem maar valt wel mee. Het kan zijn dat je zomaar uit het niets ergens een kale plek krijgt. Dit kan op je hoofdhuid zijn, maar ook in je wenkbrauwen. Dat kan door verschillende dingen veroorzaakt worden. Bijvoorbeeld: over-epileren, stress of verdriet. Heb je hier last van? Ga dan even naar je dokter. Die kan dan een passend behandelplan voor je maken.

Je hebt niet genoeg geduld
Het kan wel een jaar of meer duren voordat je wenkbrauwen weer helemaal terug gegroeid zijn als je er teveel aan hebt geplukt. Als je dikkere wenkbrauwen wilt, wil je dat natuurlijk helemaal niet horen, maar het is wel de waarheid. Probeer je wenkbrauwen in de tussentijd zo min mogelijk te epileren. Als je wat wildgroei krijgt kun je de haartjes er omheen invullen met een potlood. Je zult zien dat je ze er dan al een stuk voller uit gaan zien.

READ NEXT:
Dit zegt de vorm van je wenkbrauwen over je persoonlijkheid
Dit is dé wenkbrauwtrend van 2016
Zo krijg jij die full brows die je altijd al wilde hebben

Source: Kenzas