Items die we in Nederland dragen, maar in Parijs nooit zullen zien

Jaja, die Franse vrouwen weten echt wel wat stijl is. Dat de Parisiennes er altijd zo goed uit ziet, zit hem ook in wat de Parisiennes NIET doen. Aha! Zo maken ze nooit stijlfouten (die wij stiekem wél eens maken). Er zijn een aantal items die in Nederland best veel gedragen worden, maar die we in Parijs dus echt niet zullen zien. Niet bij de echte Franse vrouwen tenminste. Lees je mee om erachter te komen wat je beter niet kan dragen als je er uit wil zien als een Parisienne?

1. Té hoge hakken

Ooit een Franse vrouw op enorme stiletto’s gezien? Don’t think so! Op de een of andere manier dragen ze altijd de ideale hakhoogte (of een knap paar mannenschoentjes of loafers). Wil je weten wat jouw ideale hakhoogte is? Kom er hier achter.

2. Push-up bh’s

Oeps… Steek je hand op als je hier schuldig aan bent. Franse vrouwen zijn van mening dat kleine borsten sexy as hell zijn en dat je borsten helemaal geen ‘handje’ nodig hebben. Hmm, zit wat in…

3. Opvallende logo’s en merken

Parisiennes vermijden items met grote namen en logo’s van merken liever. Zij vinden dat er ‘duur’ uitzien niets met merken te maken heeft, maar met de manier van kleden. And they’re right! Wist je dat deze kleur je outfit er op een subtiele manier duur uit laat zien?

4. Véél accessoires

De meeste Parisiennes worden gespot met niet meer dan drie accessoires of slechts één statement accessoire. Meer accessoires leiden namelijk van de essentials af. Fair enough!

5. Huidkleurige panty’s

Huidkleurige panty’s dragen is de grootste mistake ever in fashion. De Franse dames dragen óf een zwarte panty of doorstaan de kou gewoon met blote benen.

6. Baretten

Ironisch genoeg, maar baretten zie je dus he-le-maal niet in Parijs. Hoewel je misschien altijd dacht dat de baret zo typisch Frans was, houden de Parisiennes er niet van. Je kan beter niets op je hoofd dragen, want de Parisiennes houden van het ‘je ne sais quoi’-gevoel en dragen hun haar liever lekker au naturel.

 

Wil je weten wat de Franse vrouwen wél dragen?
> 7 items die Franse vrouwen het liefst dragen

Wil je je op kantoor kleden als een Parisienne?
> Dit zouden Parisiennes NOOIT naar werk dragen

De Franse vrouwen hebben ook zo hun beauty geheimen:
8 beauty regels waar Franse vrouwen zich altijd aan houden

 

PHOTO CREDITS: OHHCOUTURE