De avocado is echt de allerbeste food ontdekking ooit en we zijn dan ook verliefd op de groene vrucht. Hij is mega populair bij de foodies en we Instagrammen er dan ook helemaal op los met de mooiste en lekkerste avocado gerechten. We vertelden laatst al hoe je een avocado het best kunt snijden, maar wat je niet weet is dat je hem dus helemaal verkeerd eet! En je dacht juist zo gezond bezig te zijn…

Het schijnt dus zo te zijn dat je juist de pit (!) moet eten, omdat deze supergezond is. Volgens een onderzoek van One Green Planet bevat de pit zo’n 70% van de antioxidanten van de avocado, terwijl wij die juist altijd in de prullenbak gooien. De pit bevat belangrijke vezels die zorgen voor een goede spijsvertering en een lager cholesterolgehalte. Ook bevat het oliën die het collageen stimuleren. Maar wat ook belangrijk is: hoe kun je ooit die harde pit eten? Nou, je kunt dus het beste de pit in partjes snijden, in de blender gooien en dan door je smoothie of yoghurt mixen.

READ NEXT:
Zó laat je avocado’s sneller rijpen
DIT is de nieuwe superfood!
Zo zet je al je data over van je oude naar je nieuwe telefoon

 

(Visited 1,804 times, 1 visits today)