Dit gebeurt er met je huid tijdens een vlucht

Zo voorkom je beschadiging en herstel je je huid.

Hoewel we natuurlijk blij zijn dat we éindelijk weer op vakantie mogen, is vliegen geen pretje. Een droge lucht, te veel mensen in een kleine ruimte en natuurlijk het stilzitten.. Ook onze huid heeft het zwaar te verduren tijdens een vlucht. Misschien heb je het wel eens gemerkt, of heb je er onbewust last van gehad. Dit is wat er met je huid gebeurt tijdens een vlucht, en natuurlijk wat je eraan kunt doen.

Droge huid

De luchtvochtigheid is erg laag in een vliegtuig. Om je een beeld te geven: onze huid is gewend aan een luchtvochtigheid tussen 40 en 70 procent. In een vliegtuigcabine is de luchtvochtigheid gemiddeld 20 procent. Hierdoor raakt je huid snel gedehydrateerd, met als gevolg een droge, vlekkerige of rode huid.

Wat je eraan kunt doen? Ten eerste is veel water drinken altijd een goed idee. En terwijl je zou denken dat dit dé oplossing zou zijn, is een moisturizer vanwege de droge lucht niet altijd effectief tijdens het vliegen. Producten met hyaluronan, zoals deze booster van Paula’s Choice, zijn wel in staat om vocht in je huid te brengen. Ga hier dus naar op zoek.

Ogen, neus en lippen

De droge lucht kan ook zorgen voor droge lippen, rode, jeukende ogen of zelfs een bloedneus. Neem dus ook zeker een lippenbalsem mee om droge lippen te verhelpen en vergeet je oogdruppels niet, voor het geval je ogen geïrriteerd raken.

Vette huid

Terwijl je huid in eerste instantie uitdroogt, kun je daarna juist last krijgen van een vettige huid. Hoe dit zit? Je droge huid probeert zichzelf te herstellen door meer oliën te produceren. Deze verhoogde productie kan weer zorgen voor een vettige, glimmende huid, waar je natuurlijk ook niet op zit te wachten. (Hier lees je hoe je een vette huid verzorgt).

Beschadiging door de zon

Als je dacht dat je je zonnebrand pas op je vakantiebestemming nodig had, heb je het mis. Tijdens het vliegen wordt je huid namelijk al blootgesteld aan de zon, vooral als je bij het raam zit. Je huid raakt ook nog eens extra snel beschadigd omdat je dichterbij de zon bent. Ook kun je je het best elke twee uren opnieuw insmeren. Neem dus een klein flesje zonnebrand mee, om je huid goed te beschermen. (Deze zonnebrandcrèmes zijn het beste voor je gezicht).

Vocht vasthouden

Tijdens je vlucht zit je natuurlijk een paar uren stil. Vooral in combinatie met zout eten kan dit ervoor zorgen dat je meer vocht vasthoudt. Hierdoor kan je lichaam en je gezicht een beetje gaan opzwellen. Zorg ervoor dat je na je vlucht weer in beweging komt, om hier zo snel mogelijk weer vanaf te komen. Zelfs een kleine wandeling kan al wonderen doen.

Deze beauty essentials heb je nodig!
> 9 beauty essentials voor in het vliegtuig

Voor (bijna) niets naar de business class..
> 5 manieren om een flight upgrade te krijgen

Zo voorkom je het voorgoed.
> Nooit meer een kledingcrisis op vakantie

PHOTO CREDITS: SUHYEON CHOITheme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites